‘Boris’: Jeroom hoort na meer dan twintig jaar nog eens de stem van zijn broer

Sinds gisteren kan je op Play4 kijken naar de reeks Boris. Daarin gaat Jeroom samen met Bockie De Repper en Jonas Geirnaert op roadtrip door Canada om daar de as van zijn overleden broer Boris uit te strooien. In de eerste aflevering zorgde dat al meteen voor een emotioneel moment.

Toen Jeroom nog een tiener was, werd er bij zijn broer Boris kanker vastgesteld. Vastberaden om die ziekte te overwinnen, nam hij zich toen voor om een reis door Canada te maken eens hij genezen was. Zo ver kwam het echter nooit, want niet veel later stierf Boris.

Dat is ondertussen 25 jaar geleden en dus vindt Jeroom het tijd om zijn overleden broer te eren door de reis te maken die hij eigenlijk zelf had willen maken. Dat doet hij in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Zijn beste vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper gaan mee als “emotionele sherpa’s”. 

Schijtlijsters

In de eerste aflevering van gisterenavond zagen we meteen hoe het trio de trip startte in Newfoundland in Oost-Canada. Daar waagden ze zich al meteen aan de plaatselijke specialiteiten én sliepen ze op het einde van de aflevering op een boot die hen naar een ander ‘eiland’ zou brengen. Daar vond Jeroom het een gepast moment om eindelijk naar het cassetje van de “schijtlijsters” te luisteren, het groepje van hem en zijn broer.

“Ik ga na 24 jaar nog eens de stem van mijn broer horen”, vertelt hij. “Heb je zijn stem niet meer gehoord?”, vraagt Jonas zich daarna af. “Niet sinds hij gestorven is”, is Jerooms antwoord daarop. Op de cassette zijn daarna twee jonge stemmen te horen die samen mopjes maken en later vooral met elkaar aan het vechten zijn.

Het cassetje zorgt bij zowel Jeroom als bij Jonas en Bockie voor emotionele reacties. “Je ziet echt dat het iets doet met hem. Hij is echt aan het afscheid nemen van zijn broer”, vertelt Bockie. Later die avond plaatst Jeroom de urne van Boris ook boven hem op het bed “om voor een laatste keer samen in een stapelbed te slapen”.

Bekijk het emotionele fragment hier:

Boris is iedere woensdag te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...