‘Sergio Over De Grens’ neemt Dries Mertens mee op culinaire uitstap in ‘eigen’ Istanbul

Dit seizoen van Sergio Over De Grens begon niet zoals anders. In de allereerste aflevering zag de kijker al een soort van reünieaflevering en pas nadien kwamen de aparte afleveringen. Daarin trok Sergio Herman vorige week naar Costa Rica. Deze week is Turkije aan de beurt. Daar krijgt hij het gezelschap van voetballer Dries Mertens.

 Sergio Herman neemt in het nieuwe seizoen van Sergio Over De Grens opnieuw verschillende BV’s mee op smaakvolle expeditie in verschillende landen. Althans, dat zou het moeten zijn. Sergio kiest namelijk soms voor nogal bizarre lekkernijen.

Ook deze keer trekt de chef naar alle uithoeken van de wereld. Zo ontdekt hij Costa Rica met Matteo Simoni, Zuid-Afrika met Tom Waes, Italië met Maaike Cafmeyer, IJsland met Frank Lammers, Zwitserland met Mathieu Terryn, Madeira met Dina Tersago én Istanbul met Dries Mertens.

Dries Mertens

Deze week is het dus aan voetballer Dries Mertens om met Sergio Herman op avontuur te gaan. Dat doet het duo in het Turkse Istanbul, waar Mertens op dit moment voetbalt bij Galatasaray. Het lijkt er in eerste instantie dan ook even op dat hij Sergio meeneemt in plaats van omgekeerd. “Hier valt zoveel te beleven”, klinkt het dan ook.

Samen trekt het duo door de stad om er de culinaire kant te leren kennen. Tussen die zoektocht door vertelt Dries ook over zijn toekomst als voetballer en zijn liefde voor Napels. “Die stad heeft me gevormd”, vertelt hij. “Ik kwam daar aan als kind en ben er een man geworden.” Ondertussen voetbalt hij dus in Istanbul, waar hij waarschijnlijk ook zijn carrière zal eindigen. “Ik geniet er nog elke daag van, maar ik heb ook wel veel zin om te stoppen”, laat hij weten.

Bekijk hier alvast een fragment:

Sergio Over De Grens is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...