Tom Waes komt begin volgend jaar met nieuw programma op Eén

Na Reizen Waes komt presentator Tom Waes heel binnenkort met een nieuw programma. In Het verhaal van Vlaanderen gaat hij op zoek naar de geschiedenis van ons gewest. Daarbij kan hij rekenen op de hulp van onder andere geschiedkundigen en archeologen. Het verhaal van Vlaanderen is vanaf 1 januari elke zondag te zien.

In de documentairereeks Het verhaal van Vlaanderen zoekt Tom Waes uit hoe Vlaanderen is ontstaan en wie daarvoor verantwoordelijk was. Het wijkt wat af van het Reizen Waes-project dat we van Tom gewoon zijn, maar het belooft alvast een leerrijk nieuw project te worden. Naast de gewone serie zou er ook een webserie op VRT MAX verschijnen en zullen er ook boeken te koop zijn.

Het verhaal van Vlaanderen

Met de medewerking van talloze historici en archeologen legt Tom in Het verhaal van Vlaanderen de puzzelstukken van het verleden samen. Daarnaast zal hij ook zelf een kijkje nemen in die geschiedenis. Het wordt een ware reis doorheen de tijd. Dankzij historische ensceneringen wordt het verleden tastbaar en is zowel Tom als de kijker erbij wanneer de geschiedenis wordt gemaakt.

Het verhaal begint in de prehistorie zo’n 38.000 jaar geleden en eindigt in het jaar 2000. Per aflevering zal er één bepaalde periode besproken worden en net zoals bij Reizen Waes zal het programma ook proberen focussen op de kleinere verhalen.

Bijles

Het doel van het programma is om de kijker iets bij te leren over een geschiedenis die hij denkt te kennen. “Het is eigenlijk straf hoe weinig we weten van onze geschiedenis. Ik heb zelf ongelooflijk veel bijgeleerd tijdens het maken van deze reeks”, vertelt Tom Waes.

Om het verhaal dichter bij het publiek te brengen, kozen de makers er daarom ook voor om te focussen op verhalen van mensen van vlees en bloed, mensen die hier lang geleden rondliepen. Hoe stonden zij in het leven? Welke uitdagingen kwamen ze tegen en hoe gingen ze daarmee om? Daar krijgen we vanaf 1 januari dus een antwoord op.

Het verhaal van Vlaanderen is vanaf 1 januari elke zondag om 20 uur te zien op Eén.

Meer
Lees meer...