‘Reizen Waes’ is binnenkort terug: Tom Waes bezoekt vijf metropolen

Nu het reizen terug is toegelaten, is ook Reizen Waes terug. In een volledig nieuw seizoen zal presentator Tom Waes ons meenemen naar een aantal belangrijke metropolen zoals Mexico City, Caïro en Londen. De nieuwe afleveringen zijn vanaf zondag 3 april te zien op Eén.

De voorbije twee jaar moest Tom Waes het reizen even stopzetten, waardoor ook zijn reisprogramma even op een lager pitje kwam te staan. In de tussentijd kregen we wel Reizen Waes Vlaanderen en Reizen Waes Nederland, maar binnenkort is het dus weer tijd voor verdere reizen. Het nieuwe seizoen zal op 3 april van start gaan op Eén en zal vijf afleveringen tellen.

Metropolen

In het nieuwe seizoen zal Tom samen met zijn crew vijf wereldsteden bezoeken. De ene is al wat populairder dan de andere, maar ze hebben allemaal een even belangrijk verhaal te vertellen. In de eerste aflevering bezoekt hij Caïro in Egypte, een van de grootste steden in Afrika. Toch staat de stad op barsten, want het inwonersaantal blijft maar groeien. Daarnaast bezoekt hij ook de wereldberoemde steden Londen (Verenigd Koninkrijk) en Los Angeles (Verenigde Staten). Daar gaat hij vooral op zoek naar verborgen pareltjes en unieke verhalen.

Ook Mexico City in Mexico komt aan de beurt, waar jaren geleden de criminaliteitscijfers de pan uit swingden. Tom ziet in dat de stad in al die jaren toch enorm veranderd is en ontdekt er de schoonheid van de stad. De meest opvallende naam in het lijstje is zonder twijfel Ulaanbaatar in Mongolië. Die stad telt slechts 1,7 miljoen inwoners, maar is van groot belang voor het land en zijn bevolking. Tom bezoekt de stad bij -30 graden, wat écht gigantisch koud is.

VRT/ Eén
Meer
Lees meer...