Tom Waes verrast met bestemmingen in nieuw seizoen ‘Reizen Waes’

Tom Waes zal de komende maanden opnieuw niet veel thuis zijn. Na de opnames van het fictieprogramma ‘Undercover’ begint hij namelijk aan het vierde seizoen van ‘Reizen Waes’. De voorbije drie seizoenen reisde Tom Waes de wereld rond, maar deze keer blijft hij verrassend genoeg in Europa.

Al snel na het derde seizoen van Reizen Waes was duidelijk dat er een vierde seizoen moest komen. Ieder jaar gaan de kijkcijfers omhoog en het laatste jaar flirtte het programma zelfs soms met de magische 2 miljoen kijkers.

Toch had Tom Waes eerst wat tijd nodig. Hij keerde namelijk even terug naar zijn roots als acteur voor Undercover, een programma dat binnenkort op Eén en Netflix te zien is.

Vierde seizoen in Europa

Vanuatu, Bhutan, Noord-Korea, Sierra Leone, Haïti, Oeganda, … In de eerste drie seizoen van Reizen Waes leek de regel vaak ‘hoe exotischer, hoe liever’, maar komt in het nieuwe seizoen verandering in. Seizoen vier speelt zich namelijk volledig af in Europa.

Veel wilde ideeën

Nochtans waren de plannen voor verre reizen zeker niet op bij Tom Waes en zijn crew. Wij spraken in juni vorig jaar met de durfal over mogelijke nieuwe bestemmingen en kwamen heel wat droomlanden te weten.

Zo staat Afghanistan ieder jaar op de lijst, maar blijft het nog steeds te gevaarlijk. Ook onder andere Antarctica, Congo, Saoedi-Arabië, Libanon, Oost-Timor en de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn droombestemmingen van Tom Waes. Maar die landen zijn ofwel te duur, of onveilig of te streng gereguleerd om een interessante aflevering te kunnen maken.

Spanje en Oekraïne

En dus wordt het in het vierde seizoen Europa. Twee bestemmingen wou Tom Waes al vrijgeven in Het Laatste Nieuws. Het eerste is Spanje, al mogen ons daarbij meer verwachten aan het verlaten en vaak dorre binnenland dan aan de toeristische stranden.

Het tweede is Oekraïne, een land dat door de oorlog met Rusland moeilijk te bereiken is. “Het heeft op de lijst gestaan, maar je geraakt niet zomaar in de Krim en dat is toch waar je wil zijn. Maar ik kan nog niet veel verklappen, behalve dat mijn kuisvrouw van Oekraïne is”, zei Tom Waes daar deze zomer over tegen newsmonkey.

De opnames voor het vierde seizoen van Reizen Waes zijn zojuist begonnen. Wanneer het programma zal uitgezonden worden, is nog niet bekend.

VRT
Meer
Lees meer...