Wij spraken met Tom Waes over ‘Undercover’ seizoen 3

Nadat Bob in het eerste seizoen Ferry verraadt en Ferry zich in seizoen 2 koste wat het kost wil wreken op Bob, moeten de twee heren nu in het nieuwe derde seizoen, na de moord op een undercoveragent, samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden, of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Acteur Tom Waes (Bob) vertelt ons alles over het nieuwe seizoen van Undercover dat je op Eén en VRT NU kan bekijken.

Wat mogen we allemaal verwachten van het nieuwe seizoen?

Het is een heel bijzonder seizoen, omdat op de een of andere bizarre manier Bob en Ferry moeten samenwerken. Dat zijn twee gezworen vijanden die elkaar haten en die elkaar niet vertrouwen, maar niet anders kunnen dan samenwerken. Het is dus volledig tegen hun goesting, maar dat zorgt wel voor vuurwerk.

Links Tom Waes (Bob Lemmens) en rechts Frank Lammers (Ferry Bouman) – copyright © NyklyN / bron: De Mensen, Eén, Netflix.

Waarin verschillen volgens jou de drie seizoenen?

Eerst en vooral de setting. De eerste keer is dat op de camping, de tweede keer op de manege en nu die Turkse maffia. Er is dus geen echte vaste locatie deze keer, maar een groot deel van de cast bestond wel uit Turkse acteurs. En het was een plezier om met hen te mogen draaien. Het grootste verschil is denk ik daar waar dat Bob in de eerste twee seizoenen op een top level staat in zijn carrière en Ferry aan de top staat als drugsbaron, zij allebei aan het begin van het derde seizoen heel laag staan in hun leven. Zo zien we Ferry bijvoorbeeld borden afwassen (lacht).

Opvallend in dit seizoen is de rol van Layla Bulut (Nazmiye Oral), een vrouwelijke boss lady in een mannenwereld, wat vind jij daar van?

Ik ben eigenlijk heel blij en zulke zaken zouden meer moeten gebeuren in series. Nazmiye, die de rol van Layla speelt dus, is in Nederland een columniste en heel fervente feministe. En ik denk dat een van de voornaamste redenen waarom ze deze rol heeft aangenomen, is omdat Layla zo een sterk personage is. Want de rol van de meeste vrouwen in zo’n reeks, zeker een criminele reeks, zijn voornamelijk meer on the side en hier in Undercover is zij echt dé baas. Ze speelt een heel ijzige, koele en gevaarlijke madam. Ik vond dat ze dat heel goed deed, want je krijgt daar oprecht schrik van.

Leyla Bulut gespeeld door Nazmiye Oral – copyright ©NyklyN / bron: De Mensen, Eén, Netflix.

Welk seizoen is volgens jou het beste? En waarom?

Ik vind het laatste seizoen toch wel het beste en dat is geen verkooppraatje. Waarom? Omdat die vijandigheid tussen Bob en Ferry heel goed werkt. Want ze moeten elkaar eigenlijk helpen, maar ze haten elkaar, zelfs als ze in de problemen komen. Dat zorgt voor een goede spanning en elke keer als je ze samen ziet dan zit je constant te denken “ofwel gaat hij hem slaan, oftewel omgekeerd”. Je weet niet goed wat er precies gaat gebeuren. En ik denk dat de kijker in de loop van de afleveringen dat wel gaat voelen, van hier gaat iets gebeuren … Dat bouwt allemaal heel spannend op en dat hebben de scenaristen volgens mij ongelofelijk goed gedaan.

Welke scène(s) uit het derde seizoen waren voor jou het moeilijkst om te spelen?

De scènes met mijn dochter spelen, Emma Verlinden (in de rol van Polly Lemmens). Zij is een fantastische actrice die het zo goed doet en die al drie seizoenen meegaat. En met Emma spelen voelt altijd alsof mijn eigen dochter tegenover mij staat. Ik vind het dus altijd een uitdaging om papa te spelen. En in het nieuwe seizoen zie je nu voor de eerste keer, zeker in het begin, dat Bob eigenlijk een gevoelige mens is. Die kant van hem hebben we nog niet veel gezien, want nu is hij drie jaar verder, hij heeft de liefde van zijn leven gevonden en zit hij op persoonlijk vlak wel goed.

Undercover: vanaf nu elke zondag te zien om 20.35 uur op Eén en VRT NU.

De reeks is ook elke zondag om 21.10 uur met open audiodescriptie te bekijken op het Ketnet-kanaal en via VRT NU.

Meer
Lees meer...