‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Tom Waes het tijdens zijn vorige deelname?

Het is bijna zover. Vanavond is het tijd voor de allerlaatste aflevering uit het reguliere seizoen van De Allerslimste Mens ter Wereld. De laatste weken zagen we maar liefst 34 kandidaten de revue passeren. De laatste daarvan is Tom Waes, die vandaag zijn intrede zal maken. Waes werd in 2015 al Slimste Mens, maar dat is geen garantie op succes. Dat zagen we al eerder dit seizoen.

Binnen twee weken weten we wie de titel van Allerslimste Mens mee naar huis neemt. Dat Bart Cannaerts als allerlaatste zal terugkeren, was al geweten. En ook Danira Boukhriss Terkessidis’ terugkeer als voorlaatste staat al vast. Zij doet vanavond namelijk ook al voor de twaalfde keer mee. Vanavond nemen zij en Kobe Ilsen het op tegen de laatste kandidaat van dit seizoen, Tom Waes. En dat is een heruitgave van de grote finale van 2015.

Tom Waes

Het nieuwste seizoen van De Allerslimste Mens ter Wereld zit er alweer bijna op. Na acht weken aan nieuwe kandidaten is het volgende week al tijd voor de twee grote finaleweken. Wie daarin terugkeert, staat al zo goed als vast. Maar toch zijn nog niet alle kaarten verdeeld.

Vanavond doet namelijk nog een laatste kandidaat zijn intrede. Tom Waes werd in 2015 de Slimste Mens Ter Wereld. Hij kwam in eerste instantie aan 11 deelnames, waarvan hij er 6 won. Daardoor mocht hij het in de finale meteen opnemen tegen Kobe Ilsen en Danira Bouhkriss Terkessidis, zijn tegenstanders van deze avond. Uiteindelijk won hij die dus ook.

Maar dat dat geen garantie op succes is, is al gebleken uit vorige afleveringen. Alle eerdere winnaars deden het namelijk niet goed in dit seizoen. De beste prestatie was die van Gilles Van Bouwel, die aan drie deelnames kwam. Daar kan Tom Waes dus wel nog verandering in brengen. Als hij vanavond wint, komt hij rechtstreeks in de finaleweken terecht. Maar die zal hij volledig moeten doorploegen om ook in de grote finale terecht te komen.

Jury

Naast Tom, Kobe en Danira zijn ook Jelle De Beule en Pedro Elias vanavond te zien. Zij nemen samen plaats in de jury. Voor Jelle is dat de vierde keer, voor Pedro al de zesde keer. In de preview van vanavond gaat het alleszins al over hoe nieuwkomer Tom Waes Pedro bijna van de verdrinkingsdood heeft gered.

“We gingen duiken en ik kreeg geen zuurstof meer. Maar ik was vergeten wat het teken daarvoor was, dus ik deed vanalles”, vertelt hij. “Iedereen stond te lachen omdat ze dachten dat ik onnozel aan het doen was, behalve Tom. Hij heeft mij dus uiteindelijk echt gered”, sluit hij af.

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...