Matteo Simoni en Sergio Herman gaan in Costa Ricaanse modder op zoek naar delicatesse in ‘Sergio Over De Grens’

Na de startaflevering van vorige week is het deze week tijd voor de eerste afzonderlijke aflevering van Sergio Over De Grens. In de vorige aflevering zag de kijker al korte fragmenten uit de verschillende reizen van chef Sergio Herman met bekende gezichten. Vanaf nu krijgen we ook de volledige verhalen te zien. Het startschot wordt door acteur Matteo Simoni gegeven.

Vanaf deze week neemt Sergio Herman verschillende BV’s mee op smaakvolle expeditie in verschillende landen. Althans, dat zou het moeten zijn. Sergio kiest namelijk soms voor nogal bizarre lekkernijen. Van streetfood in Istanbul tot wel heel speciale drop in IJsland. We krijgen het de komende weken allemaal te zien.

Ook deze keer trekt de chef naar alle uithoeken van de wereld. Zo ontdekt hij Costa Rica met Matteo Simoni, Turkije met Dries Mertens, Zuid-Afrika met Tom Waes, Italië met Maaike Cafmeyer, IJsland met Frank Lammers, Zwitserland met Mathieu Terryn en Madeira met Dina Tersago.

Costa Rica

In de eerste aflevering neemt hij acteur Matteo Simoni mee op schok naar Costa Rica, een plek die de acteur niet vreemd is. Sergio en Matteo gaan tijdens hun reis op zoek naar het ultieme kopje koffie in de bergen van Costa Rica. Dat vinden ze uiteindelijk op een koffieplantage op meer dan een kilometer hoogte.

Naast koffie gaat het duo ook nog op zoek naar pianguas. Dat zijn schelpen die enkel in de Costa Ricaanse modder groeien. “Ik heb er nog nooit gezien of geproefd. Maar we moeten er wel iets voor doen”, klinkt het alvast bij Sergio. Daarvoor mag het duo alvast geen schrik hebben voor krokodillen en slangen, want om aan die pianguas te komen moeten ze hun eigen handen gaan vuilmaken.

Bekijk de preview van Sergio Over De Grens via deze link.

Meer
Lees meer...