Topchef Sergio Herman kiest resoluut voor Aziatisch avontuur

Topchef Sergio Herman, een van de bekendste horeca-ondernemers van de Lage Landen, zwaait Cadzand vaarwel en zet alles in op een doorbraak in Azië.

In het nieuws: Het culinaire wereldje staat in rep en roer na de aankondiging van Sergio Herman gisteravond. De Nederlandse badplaats Cadzand (nabij Knokke) zal het binnenkort zonder zijn gerenommeerde chef moeten stellen.

Letterlijk: “Na een grondige afweging van persoonlijke en professionele keuzes heb ik besloten dat ik mijn betrokkenheid bij de restaurants in Cadzand, namelijk Pure C en AIRrepublic zal beëindigen”, zo schrijft Sergio Herman (53) in een persbericht. “Het spreekt voor zich dat deze beslissing, na een periode van 15 jaar ondernemen in Cadzand, niet licht is genomen. In een aantal gesprekken met de familie Gorthmanns, mijn zakenpartner en investeerder in Cadzand, hebben wij samen besloten dat de tijd is aangekomen om los van elkaar verder te gaan.”

Concreet: De restaurantnamen Pure C en AIRrepublic verdwijnen binnenkort, nadat eerder al de foodbar Blueness er de deuren sloot. Pure C verloor dit voorjaar nog in een klap zijn twee Michelinsterren. Daarmee neemt Herman helemaal afscheid van Cadzand, na vijftien jaar ondernemen. Hij blijft wel betrokken bij de Antwerpse restaurants Le Pristine en Blueness Antwerp. Twee jaar geleden trok Herman ook al de deur dicht achter The Jane.

Tokyo, Singapore en Istanboel

De toekomst: De Nederlandse rock ’n roll-kok zegt zich te gaan richten op “unieke internationale projecten zoals in Azië”.

  • Hij zegt aan de vooravond te staan van twee restaurantopeningen, in de Hyatt-hotels van Tokio en Singapore. “Behalve een handvol chefs en foodies kent niemand daar de naam Sergio Herman en dát is nu net de reden geweest om deze uitdaging aan te gaan.”
    • Het restaurant Le Pristine Tokyo, dat onderdeel zal zijn van een nieuwe luxehotel in een zakelijk district van de Japansehoofdstad, is door Hyatt aangekondigd voor de winter van 2023.
    • Le Pristine Singapore had volgens de aangekondigde planning van een jaar geleden eigenlijk al open moeten zijn, maar is nu voorzien voor het voorjaar van 2024.
  • Daarnaast hoopt hij de frietketen Frites Atelier verder internationaal uit te bouwen. “We hebben een overeenkomst met een franchisepartner in Istanboel (Turkije) getekend, met parallel daaraan een aantal andere interessante gesprekken die hopelijk tot een mondiale groei kunnen leiden.”
Meer
Lees meer...