Sergio Herman neemt BV’s mee op expeditie in nieuw seizoen ‘Sergio Over De Grens’

Een nieuw jaar betekent ook heel wat nieuwe programma’s. Zo komt er op VTM heel binnenkort een nieuw seizoen van Sergio Over De Grens aan. Daarin neemt kok Sergio Herman heel wat bekende mensen mee op reis om ze daar kennis te laten maken met de plaatselijke keuken.

Vanaf dinsdag 9 januari neemt Sergio Herman elke week een andere bekende Vlaming mee op smaakvolle expeditie. Althans, dat zou het moeten zijn, want soms kiest de chef voor heel bizarre lekkernijen. Van streetfood in Istanbul tot een bijzonder wijndomein in Zuid-Afrika. Sergio schotelt zijn gasten de meest unieke dingen voor.

In de vorige seizoenen zagen we zo al dat Sergio Herman vaak voor de niet voor de hand liggende gerechten kiest. Dat zal ook deze keer opnieuw het geval zijn. Zo krijgen Sergio en zijn gasten dit seizoen de beste kappertjes ter wereld voorgeschoteld, proeven ze gin getrokken met uitwerpselen van olifanten en smullen ze van ambachtelijk gevangen kreeft.

Verrassende gerechten

“Dit seizoen ga ik dieper in mijn rol tijdens de reizen. Gedreven door pure, culinaire adrenaline hebben we ongelooflijke avonturen beleefd op zoek naar de essentie van verschillende internationale keukens, waarbij er geen ruimte was voor voorspelbare smaken en gerechten”, vertelt Sergio Herman over het nieuwe seizoen.

Ook deze keer trekt de chef naar alle uithoeken van de wereld. Zo ontdekt hij Costa Rica met Matteo Simoni, Turkije met Dries Mertens, Zuid-Afrika met Tom Waes, Italië met Maaike Cafmeyer, IJsland met Frank Lammers, Zwitserland met Mathieu Terryn en Madeira met Dina Tersago. Ook Ibiza zal een rol spelen in het nieuwe seizoen, want daar nodigt Sergio zijn gasten uit voor een terugblik op de reis.

Sergio Over De Grens is vanaf 9 januari te zien op VTM.

Meer
Lees meer...