Dries Mertens geeft meer uitleg over zijn nieuw voetbalconcept ‘Masters of Madness’

Voormalige Rode Duivels Jan Vertonghen en Dries Mertens lanceerden woensdag met Masters of Madness en nieuwe, innovatieve voetbalcompetitie. Dat concept krijgt enkele nieuwe regels en is toegankelijk voor zowel amateurs als professionals. Mertens gaf zelf een extra woordje uitleg bij die plannen.

Masters of Madness is een nieuwe voetbalcompetitie waar Dries Mertens en Jan Vertonghen, samen met Woestijnvis en Sporthouse Group, hun schouders onder zetten. Het idee haalden ze bij de zeer succesvolle Kings League.

Die competitie werd enkele jaren geleden opgericht door Gerard Pique en laat amateurs, bekende mensen en voetballers samen strijden in een chaotisch spelletje voetbal. Via sociale media kunnen fans stemmen op spelregels, teamopstellingen en de deelname van speciale gastspelers.

Welke spelers?

Nu komt er dus ook in ons land zo’n competitie. De wedstrijden daarvan zullen gespeeld worden in Waagnatie in Antwerpen, maar eerst zijn er dus spelers nodig. Op sociale media toonden onder andere Mousa Dembélé en Radja Nainggolan interesse. Die laatste deed vorige maand nog mee aan de Kings World Cup voor het Italiaanse team Stallions van grootheid Francesco Totti. Zij bereikten toen de achtste finale en verloren daarin van de latere wereldkampioen Porcinos FC.

“Iedereen is welkom”, zegt Dries Mertens daarover in de podcast MIDMID MEISTER. “Normaal was ik ook al gestopt en kon ik ook meedoen, maar jammer genoeg doe ik nog een jaar verder. Iedereen is welkom, van jongens tot meisjes. Maar we hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk onbekende jonge talenten die enorm goed kunnen voetballen, maar niet bekend zijn, zullen meedoen. Veel spelers die geen club hebben, sturen mij dat ze met Masters of Madness toch een competitie hebben.”

In totaal worden 80 spelers (m/v/x) gezocht voor acht teams met elk tien spelers. 350 kandidaten zullen uitgenodigd worden op selectiedagen.

Welke regels?

Wat precies de regels zullen zijn van Masters of Madness is nog even afwachten, maar wel weten we al dat ze een stuk entertainender zullen zijn dan het gewone voetbal. “Ik vind voetbal soms een beetje saai om naar te kijken”, zegt Dries Mertens.

Zelf kijkt Mertens vooral uit naar de regel waarbij er onbeperkt gewisseld mag worden. “Ik vond het zelf vaak te saai om lang op de bank te zitten”, klinkt het.

Meer
Lees meer...