He’s back! De geliefde Nokia 3310 ziet er fantastisch uit in z’n 2017-jasje

He’s back! De geliefde Nokia 3310 ziet er fantastisch uit in z’n 2017-jasje

Zo’n 17 jaar na zijn debuut is de Nokia 3310 terug. Op de MWC-beurs in Barcelona werd het toestel door de Finse start-up HMD Global aan de wereld voorgesteld. Een vreemd eend in de bijt in een wereld die door smartphones wordt gedomineerd. Maar wees maar zeker dat dit toestel straks gaat verkopen. Zeker omdat hij maar 49 euro zal kosten.

Het was niet meer dan een voetnoot tijdens de persconferentie van HMD Global. Het bedrijf stelde een nieuwe reeks Nokia-smartphones voor. De 3310 moet de hele vloot van drie nieuwe smartphones vermoedelijk vooral als stunt trekken, maar wat ziet hij er prachtig uit. Het design is helemaal hoe een niet-smartphone er in 2017 moet uitzien.

Natuurlijk zal het toestel in gebruik heel beperkt zijn. Het is afhankelijk van 2.5G, wat dus beduidend trager is dan 3G of 4G. Je zal er dankzij het S30+ systeem wel mee op het internet kunnen surfen, maar het toestel zal lang niet alle apps van Android of iOS kunnen gebruiken. Ook de camera is erg beperkt tot maar twee megapixels.

Nokia

49 euro én Snake

Je zal dus nog wel een smartphone nodig hebben naast de 3310, die vooral een hebbeding lijkt voor iedereen die er ooit mee opgegroeid is. En nogal wat mensen hebben de 3310 ooit als allereerste gsm gekocht. Er zijn er meer dan 126 miljoen van gemaakt voor het toestel in 2005 uit productie verdween om de tijd van de smartphones stilaan in te luiden. Maar je kunt er gerust eentje kopen als tweede toestel, want de nieuwe Nokia 3310 zal maar 49 euro kosten.

En er zijn uiteindelijk ook wel heel wat voordelen aan verbonden. Eén van de grootste bekommernissen in smartphones is dat de batterij zo snel leeg is. Dat zal je met de 3310 niet hebben, want in gebruik kan je op een volle batterij 22 uur telefoneren. In standby moet je de gsm een maand lang niet opladen. En natuurlijk niet te vergeten … er zit een moderne versie van Snake in het toestel. Welkom terug, 3310!

Gesponsorde artikelen