Het allerleukste lijstje: deze 33 tv-series ga je in 2018 kunnen zien!

Het allerleukste lijstje: deze 33 tv-series ga je in 2018 kunnen zien!

Laat 2018 maar komen, want er staan een pak nieuwe series op het programma. Van sommige toppers weten we natuurlijk nog niks, waardoor dit lijstje zeker slechts een voorsmaakje is van een schitterend jaar voor televisieseries. En toch hebben onze tv-journalisten Geert Verheyen en Günther Brants er al 33 gevonden die je in je agenda mag noteren. Enjoy!

1. Black Mirror

*Seizoen 4 – Netflix – verwacht: nu beschikbaar

Netflix

Het vierde seizoen van Black Mirror verscheen op 29 december 2017 op Netflix en behoort dus officieel dus nog tot 2017, maar aangezien bijna niemand de reeks al heeft kunnen zien én omdat ze te laat was voor alle eindejaarslijstjes hebben we besloten om ze op te nemen in dit lijstje voor 2018.

Er zijn al drie trailers verschenen waaruit we al konden afleiden dat één van de afleveringen alvast over online dating zal gaan. Een andere aflevering, geregisseerd door Jodie Foster, gaat over een moeder die, nadat ze haar dochter bijna verloren was, investeert in tracking technology.

Alle afleveringen van Black Mirror van slechtste naar beste, vind je hier.

2. The Bridge (Bron/Broen)

*Seizoen 4 – verwacht: januari 2018

Van alle Scandinavische reeksen nog steeds de meest succesvolle, en eigenlijk kijken we er heel hard naar uit om Saga opnieuw aan het werk te zien. De serie speelt zich nog steeds af op Zweeds en Deens grondgebied. De naam verwijst naar de beroemde brug die de Deense hoofdstad Kopenhagen verbindt met het Zweedse vasteland. The Bridge is altijd een ietwat duistere reeks geweest, zoals het hoort voor een moordmysterie uit Scandinavië.

Laatste seizoen

Het vierde seizoen zou ook het allerlaatste moeten zijn. Er is uiteraard opnieuw een moord gebeurd, en Saga moet met haar kompaan uit het derde seizoen, Henrik, op onderzoek gaan. We zijn benieuwd of we ook iets van Martin zullen horen, die in de eerste twee seizoenen haar partner was. Er belooft in elk geval een romance te groeien tussen Saga en Henrik, maar zoals je weet neemt liefde zoals alles in het leven bij Saga vreemde vormen aan.

De serie zal in januari op Scandinavische zenders te zien krijgen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat The Bridge snel door Belgische kanalen zal worden overgenomen. Via Play More van Telenet was de reeks vroeger al te zien, en op Netflix kan je nu al de eerste drie seizoenen bingewatchen. En bij de klassieke zenders is Canvas doorgaans het kanaal dat de serie het eerst oppikt.

Zijn crime series je ding? Dan vind je hier de beste die op Netflix staan.

3. American Crime Story: the assasination of Gianni Versace

*Seizoen 2 – FX Networks – verwacht: vanaf januari 2018

We hebben erg lang moeten wachten op een nieuw seizoen van American Crime Story. Het eerste vertelde het verhaal van O.J. Simpson, en verzamelde tal van prijzen. Terecht, en het deed ons al watertanden naar het volgende seizoen. Iedere keer een ander verhaal uit de geschiedenis der misdaad. Zoals de titel al verklapt, zien we deze keer hoe modekoning Gianni Versace werd doodgeschoten door seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Penelope Cruz

Andermaal hebben ze een schitterende cast kunnen strikken. De seriemoordenaar wordt gespeeld door Glee-acteur Darren Criss, en niemand minder dan Penélope Cruz zal schitteren als Donatella Versace. Er is ook een rol weggelegd voor Ricky Martin, die de partner van Versace zal spelen.

De serie start in januari op de Amerikaanse televisie, maar het kan bijna niet anders dan dat de reeks nog in 2018 op de Vlaamse televisie te zien zal zijn. We kijken dan vooral naar Q2, dat de eerste serie ook heeft uitgezonden. Maar je kan die eerste reeks ook op Netflix bingewatchen, dus wie weet komt nummer twee snel naar de streamingszender.

4. The Alienist

*NIEUW – TNT – verwacht: vanaf 22 januari 2018

The Alienist wordt een nieuwe reeks voor TNT die gebaseerd is op de awardwinnende bestseller van Caleb Carr. Daarin worden een journalist (Luke Evans) en een forensisch psycholoog (Daniel Brühl) uit het New York van 1896 geconfronteerd met een gruwelijk verminkt lichaam van een adolescente jongen die zichzelf prostitueerde in één van de beroemde bordelen van Manhattan.

Met Luke Evans, Daniel Brühl en Dakota Fanning kan de reeks rekenen op een topcast en wat het voor ons nog fijner maakt om naar uit te kijken is dat alle afleveringen van The Alienist geregisseerd zullen worden door Jakob Verbruggen, de Belg die al voor een BAFTA genomineerd werd voor The Fall en ook al afleveringen van House Of Cards en Black Mirror mocht regisseren. Oorspronkelijk zou dat een taak zijn geweest voor True Detective-regisseur Cary Fukunaga, maar toen die niet meer kon, nam Verbruggen zijn plaats in. De première wordt voorzien op 22 januari 2018.

5. Jessica Jones

*Seizoen 2 – Netflix – verwacht: 8 maart 2018

De Marvel-fans kunnen op beide oren slapen, want ook in 2018 zal er op dat vlak op Netflix heel wat te beleven zijn. Het tweede seizoen van Jessica Jones komt er eindelijk aan en de bijzonderheid daar achter de schermen is dat alle afleveringen door vrouwen geregisseerd zullen zijn. Het tweede seizoen van Jessica Jones verschijnt op 8 maart.

Het tweede seizoen van Luke Cage wordt ook verwacht in 2018 en zal ook personages bevatten die hun eerste opwachting in The Defenders maakten. In het najaar van 2018 zal dan ook het derde seizoen van Daredevil verschijnen. Die opnames zijn nu gaande, opnieuw in New York.

6. Love

*Seizoen 3 – Netflix – verwacht: 9 maart 2018

Netflix

Superbad was een productie van Judd Apatow en ook die heeft al de stap gezet naar de televisie. Eerst hielp hij een handje mee aan Girls, nadien had hij met Love ook zijn eigen Netflix-reeks.

Zoals bij de start al werd aangekondigd zal Love uit drie seizoenen bestaan, wat maakt dat het seizoen dat we in 2018 te zien zullen krijgen meteen ook het laatste seizoen zal zijn. Hoe het zal aflopen met de onstuimige relatie van Mickey en Gus krijgen we dus nu te zien in wat, volgens Judd Apatow zelf, het grappigste seizoen van Love zal zijn en het geheel op een mooie manier zal doen eindigen.

7. A Series of Unfortunate Events

*Seizoen 2 – Netflix – verwacht: eerste kwartaal 2018

Helemaal aan het begin van 2017 zagen we A Series Of Unfortunate Events op Netflix. De serie vertelt het verhaal van de weeskinderen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire die onder de hoede worden geplaatst van de kwaadaardige Count Olaf (Neil Patrick Harris is subliem) die in feite alleen maar uit is op de erfenis van de kinderen.

De eerste reeks vertelde de evenementen uit de eerste vier boeken (twee afleveringen per boek), de tweede reeks zal over de zes volgende gaan. Er komt naar alle waarschijnlijkheid ook een derde seizoen om dan alle boeken die Daniel Handler tussen 1996 en 2006 schreef verfilmd te hebben.

De makers hebben duidelijk besloten om zo dicht als mogelijk bij de boeken te blijven, afgezien van een paar streaming service-mopjes die zijn toegevoegd, en dat is een groot voordeel.

8. 13 Reasons Why

*Seizoen 2 – Netflix – verwacht: eerste kwartaal 2018

Netflix

De meest besproken reeks van 2017, en in 2018 zijn we vooral benieuwd hoe ze hiervan een tweede seizoen kunnen maken. “Hun verhaal is nog niet voorbij”, is wat we uit previews afleiden, wat doet vermoeden dat het nog steeds over Hannah Baker gaat, het meisje dat zelfmoord pleegde. En over de vele personages die haar tot die verschrikkelijke daad hebben aangezet.

Meer weten we nog niet, behalve dat er weer 13 afleveringen van ongeveer één uur komen. Een echte releasedatum is er ook nog niet, al gaat Netflix waarschijnlijk uit van het voorjaar. Rond die tijd is ook het eerste seizoen verschenen, en aangezien nogal wat reeksen in 2018 van hun vast stekje naar het najaar dreigen te verhuizen, ligt de weg open voor 13 Reasons Why.

9. Ozark

*Seizoen 2 – Netflix – verwacht: tweede kwartaal 2018

Netflix

In 2017 leerden we via de serie Ozark Marty kennen, de financieel adviseur die besluit om naar de Ozarks te verhuizen om daar een massa geld wit te wassen. De serie werd een hit en binnen de maand na release gaf Netflix dan ook al groen licht voor een tweede seizoen.

Jason Bateman

Ozark is een beetje het kindje geworden van Jason Bateman, die we vooral kennen als komisch acteur, maar hier angstaanjagend goed is in zijn rol. Hij acteert, hij regisseerde vier afleveringen en had ook een stevige vinger in de pap te brokken bij de productie.

In een interview met Vanity Fair zei hij zelfs dat het belangrijk was voor hem om ook creatief en inhoudelijk iets te zeggen te hebben. “Anders zou ik weggewandeld zijn van Ozark en een film hebben gezocht waar ik dat kon doen.” Bateman mocht niet alleen regisseren, maar ook eigenhandig de production designer, de cinematorgrapher en de kostuumontwerper uitkiezen.

Netflix

10. Better Call Saul

*Seizoen 4 – Netflix – verwacht: tweede kwartaal 2018

Netflix

Doorgaans verschijnt Better Call Saul op het moment dat de lente op dreef begint te komen, maar hou er rekening mee dat het in 2018 wel eens een serie voor het najaar kan worden. Wel zeker is dat de opnames in januari volop bezig moeten zijn, en we dus zonder twijfel een vervolg krijgen.

We sloten het briljante derde seizoen af met veel onzekerheden. Chuck is niet meer, en het is maar de vraag wat er met Kim gaat gebeuren. Voorlopig blijft ze ook in professioneel moeilijke tijden trouw aan Saul Goodman, maar we kennen hem natuurlijk uit Breaking Bad en weten dat dit niet kan blijven duren. Het is één van de meest geheimzinnige tv-series, dus we kunnen verder niks voorspellen. In elk geval komt de spin-off stilaan op hetzelfde trapje als de originele reeks Breaking Bad, en dat is heel straf.

11. Lost in Space

*NIEUW – Netflix – verwacht: mei 2018

Netflix brengt jaarlijks verschillende oude series terug tot leven, en in 2018 doen ze dat met Lost in Space, een serie uit de jaren 60. Een familie ruimtereizigers belandt na een crash op een onbekende planeet.

Natuurlijk is ook ruimtereizen in een halve eeuw tijd enorm veranderd, dus wellicht zullen we een moderne versie van deze reeks te zien krijgen. Toby Stephens en Parker Posey spelen de hoofdrollen in de reboot. Er zijn al eerder pogingen geweest om deze serie terug tot leven te wekken, maar zoals altijd vertrouwen we het meest op de expertise van Netflix.

12. Westworld

*Seizoen 2 – HBO – verwacht: voorjaar 2018

HBO

Het heerlijk vreemde Westworld krijgt in 2018 een vervolg. Evan Rachel Wood zal andermaal de rol van de geweldige Dolores spelen. De serie werd echter geplaagd door tegenslag tijdens de opnames. De bosbranden in Californië en een ongeval met een nieuwe acteur in het tweede seizoen hebben de productie stilgelegd, waardoor er langer gefilmd wordt dan verwacht.

Maar Evan Rachel Wood tweette een tijdje geleden nog dat Westworld er in de lente van 2018 zal aankomen. Hoe dan ook verwachten we het vervolg zeker komend jaar.

13. The Americans

*Seizoen 6 – FX – verwacht: voorjaar 2018

Al van in het begin wordt het schitterende The Americans onderschat. Philip en Elisabeth (Matthew Rhys en Keri Russell zijn ook in het echte leven getrouwd) spelen twee spionnen die in volle Koude Oorlog voor de KGB werken, maar wel al jarenlang in Amerika wonen en er ogenschijnlijk een doodnormaal gezinsleven op nahouden.

Het laatste seizoen wordt iets korter dan alle voorgaande: er zullen nog tien afleveringen komen en dan is het definitief afscheid nemen van deze schitterende reeks. De makers willen uiteraard nog niet kwijt wat ze voor Elisabeth en Philip nog in petto hebben, maar ze beloven wel dat het volgepropt zal zitten met actie én emotie.

14. Sharp Objects

*NIEUW – HBO – verwacht: midden 2018

HBO

Niet dat ze het nooit eerder heeft gedaan, maar het is al van 2004 geleden dat Amy Adams op televisie te zien was én in 2018 zal ze voor het eerst in een hoofdrol te zien zijn op het kleine scherm. Sharp Object is al ingeblikt en zal te zien zijn vanaf juni.

In Sharp Object speelt Adams een journaliste die terug naar haar kleine geboorteplaats trekt wanneer daar twee meisjes vermoord zijn. Dat klinkt cliché, maar dan hebben we nog niet gezegd dat het personage van Adams met psychische problemen kampt en er net een kort verblijf in de psychiatrie heeft opzitten, dat Jean-Marc Vallée (de man die Big Little Lies tot dé hit van 2017 maakte) de regie in handen had én dat de reeks gebaseerd is op een roman van Gillian Flynn, de auteur van Gone Girl.

15. Stranger Things

*Seizoen 3 – Netflix – verwacht: vierde kwartaal 2018

Dé hit van 2017 was Stranger Things. En normaal gezien komt de reeks volgend jaar terug. Het derde seizoen is door Netflix officieel bevestigd en de Duffer Brothers hebben plannen om de serie met een vierde en een vijfde seizoen af te ronden. Op die manier zitten we dus minstens goed tot in 2020.

Cast wordt ouder

Er wordt nog volop geschreven aan een verhaal voor het derde seizoen, dus we kunnen alleen maar hopen dat de serie trouw blijft aan z’n releasedatum rond oktober of november. Het verhaal zal ook een sprong in de tijd moeten nemen, want de acteurs zijn allemaal weer wat ouder geworden. Dat is het risico wanneer je met een jonge cast werkt.

Waarover zou het volgende seizoen dan kunnen gaan? Vermoedelijk is het mysterieuze ding uit de eerste seizoenen nog steeds aanwezig, en moeten de kinderen zich zorgen maken. Er zouden ook meer mensen zoals Eleven zijn.

16. The Ballad Of Buster Scruggs

*NIEUW – Netflix – verwacht: najaar 2018

Netflix

The Ballad Of Buster Scruggs wordt een anthology-reeks (elke aflevering een ander verhaal) van zes verhalen die zich in het Wilde Westen zullen afspelen. Dé grote reden dat we hier zo naar uitkijken zijn de grote namen die zich hieraan verbonden hebben: alle afleveringen zijn geschreven en geregisseerd door Joel en Ethan Coen. De reeks wordt verwacht in het najaar van 2018.

17. The Crown

*Seizoen 3 – Netflix – verwacht: december 2018

Getty

Je bent misschien nog naar het tweede seizoen aan het kijken, en december 2018 ligt nog ver weg, maar er zijn genoeg redenen om al even vooruit te blikken. Zo begint een nieuwe periode in het leven van Queen Elizabeth II, en dus is het tijd om de hoofdrolspeelster te vervangen. Het grootste deel van de cast zou overigens worden vervangen.

Nieuwe Queen

Na Claire Foy is het aan Olivia Colman, die je nog kunt kennen uit Broadchurch. Eerder dit jaar leek ze ook in de running te zijn om de eerste vrouwelijke Doctor Who te zullen worden. Maar vermoedelijk had ze daar totaal geen tijd voor, want Netflix wilde haar immers tot de nieuwe Queen kronen. Daarmee zal ze twee jaar zoet zijn, vooraleer ze plaats moet ruimen voor de bejaarde versie van de Britse koningin.

De jaren 60 waren dus het eindpunt voor Claire Foy, want volgens de makers zouden ze te veel in de make-up moeten prutsen om de 33-jarige actrice oud genoeg te doen lijken. Wie haar echtgenoot Philip van Matt Smith gaat overnemen is nog niet officieel bekend gemaakt. We zouden in het derde seizoen ook kennis maken met Camilla Parker Bowles. Al overtuigd waarom het derde seizoen geweldig wordt? Als Netflix trouw blijft aan z’n schema komt het derde seizoen er dus in december 2018 aan.

18. Troy: Fall of a City

*NIEUW – BBC/Netflix – verwacht: 2018

Een miniserie om naar uit te kijken, want ze vertelt het verhaal van de Trojaanse oorlog. Netflix en BBC slaan hiervoor de handen in elkaar, en doorgaans levert dat pareltjes op. De schrijver van de serie is bovendien dezelfde als die van The Night Manager, dus we koesteren veel hoop.

Zwarte Achilles

De serie is gefilmd in Kaapstad, Zuid-Afrika. Acteurs zijn David Threlfall, Frances O’Connor en David Gyasi. Die laatste speelt Achilles, die voor een keer een zwarte huidskleur zal hebben, zodat de serie ook dat soort taboes helpt te doorbreken. Het verhaal vertrekt vanuit het perspectief van de koninklijke familie van Troje, die centraal staat in de oorlog.

We mogen in totaal acht afleveringen verwachten. De BBC zal de serie in het Verenigd Koninkrijk uitzenden. Daarbuiten, en daar horen wij dus normaal ook bij, zal Netflix de serie verspreiden.

19. Disenchantment

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Netflix

Als 2017 iets bewezen heeft dan is het wel dat animatiereeksen als volwaardige en volwassen reeksen worden beschouwd. Reeksen als BoJack Horseman, Rick And Morty, F Is For Family en Big Mouth waren goed vertegenwoordigd in de eindejaarslijstjes. In 2018 is het uitkijken naar Disenchantment, niet te verwarren met Disney-film Disenchanted, die ook op stapel staat voor 2018.

Matt Groening

Nee, Disenchantment dus is de nieuwe animatiereeks van Matt Groening, de bedenker van The Simpsons en Futurama. Toen het nieuws bekend werd bleek dat Groening al anderhalf jaar in stilte aan zijn nieuwe reeks aan het werken was. De serie draait om een alcoholverslaafde prinses, prinses Bean, wiens koninkrijk in verval is geraakt.

Volgens Groening is de reeks best cynisch, maar draagt de serie net daardoor de boodschap mee dat je moet blijven lachen in een wereld vol leed en idioten. Matt Groening heeft meteen groen licht gekregen voor twee seizoenen van 10 afleveringen. Het eerste seizoen in 2018, het tweede in 2019. We zijn zo benieuwd!

Getty

20. Castle Rock

*NIEUW – Hulu – verwacht: 2018

Hulu

Bij wie je altijd kan gaan aankloppen voor een verfilming is bij Stephen King. De nieuwe reeks Castle Rock is een nieuwe reeks over het gelijknamige fictieve stadje.

Er is nog niet erg veel geweten over de reeks, alleen dat Hulu de opdrachtgever is en dat een aantal personages en romans van Stephen King in deze reeks verzameld zullen worden.

Hulu

21. Maniac

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Netflix

De reden waarom Cary Fukunaga verstek liet gaan voor The Alienist heet Maniac, gebaseerd op de gelijknamige Noorse reeks. Maniac wordt een donkere comedy over twee patiënten in een psychiatrische inrichting die elk in hun eigen fantasiewereld leven.

De twee patiënten worden vertolkt door Emma Stone en Jonah Hill, wat het rijtje van grote sterren dat de stap zet naar het kleine scherm nog maar eens doet toenemen. Het is voor het eerst sinds de film Superbad (2007) dat Emma Stone en Jonah Hill nog eens samen aan een project werken.

22. Safe

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Netflix

Hoe zou het nog met Dexter zijn sinds hij van televisie verdween? In 2018 maakt acteur Michael C. Hall alvast zijn comeback in serieland, want hij speelt mee in Safe. De serie is een samenwerking tussen Netflix en het Franse Canal+. Het verhaal is afkomstig van auteur Harlan Coben.

Hall speelt de kinderchirurg Tom, die zijn kinderen in een rustige buurt probeert op te voeden na de dood van zijn echtgenote. Op een avond sluipt z’n dochter Jenny naar buiten om een feestje bij te wonen, maar vanaf dat moment komt het gezin in een wervelwind van moord, verdwijningen en onthulde geheimen terecht.

23. The First

*NIEUW – Hulu – verwacht: 2018

Getty

The First is een reeks waar nog maar weinig over geweten is, maar wat we er wél over weten maakt ze interessant genoeg om in dit lijstje op te nemen. De reeks komt uit de koker van Beau Willimon, de man die ook zowat heel House Of Cards bij elkaar geschreven heeft.

Voor The First gooit hij het over een heel andere boeg, want deze serie volgt de eerste mensen (The First dus) die op verkenningsmissie naar Mars trekken om daar een kolonie te stichten. Natasha McElHone (Designated Survivor, Californication) is aan de reeks verbonden, net als Sean Penn. Hoe groot de rol van deze laatste zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk.

24. The Rain

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Netflix

We weten nog niet wanneer deze serie zal verschijnen, maar vermoedelijk wel in 2018. Netflix heeft het eerste seizoen van deze Scandinavische thriller al een hele tijd geleden besteld. Het moet de eerste Netflix Original uit de voor series erg succesvolle Scandinavische landen worden.

Virus

Tien jaar nadat een virus het grootste deel van bevolking heeft uitgeroeid, volgen we twee jonge overlevenden die met behulp van een boekje van hun vader over het virus proberen om zichzelf in veiligheid te brengen. Een andere groep jongeren vervoegt hen, maar al snel beseffen ze dat het grootste gevaar binnen die groep zelf schuilgaat.

Dat hebben we allemaal al eens gezien, horen we je tot hier denken. En eigenlijk is dat ook een beetje waarvoor we zelf vrezen. Maar aangezien uit Scandinavische grond wel vaker iets geniaals groeit, gaan we het toch een kans geven. De bedenker heeft immers ook Borgen gerealiseerd.

25. House Of Cards

*Seizoen 6 – Netflix – verwacht: 2018

Netflix

Met veel aandacht kijken we uit naar het zesde seizoen van House Of Cards. Door de ontwikkelingen rond acteur Kevin Spacey zijn de dagen van Frank Underwood geteld. Daar kan zelfs hij niks meer aan veranderen. Netflix heeft onlangs bekendgemaakt dat er nog wel een zesde seizoen komt, maar dat er geen plaats meer is voor Kevin Spacey. En dus zijn alle ogen gericht op Claire Underwood.

Netflix lijkt zo alsnog een eervol einde te willen breien aan de serie waar de streamingszender jarenlang mee groot geworden is. Het wordt dus het laatste seizoen voor het doek definitief valt. De productie was volop bezig toen het nieuws over grensoverschrijdend gedrag van Kevin Spacey bekend raakte. Meteen legde Netflix alles stil en pas na Nieuwjaar zullen de opnames hervatten. De serie zal daardoor wellicht naar het najaar verschuiven. Ze zal ook maar acht in plaats van dertien afleveringen tellen.

26. Arrested Development

*Seizoen 5 – Netflix – verwacht: 2018

Netflix

Jason Bateman uit Ozark is uiteraard ook bekend van Arrested Development. In mei 2017 werd de terugkeer van Arrested Development officieel aangekondigd. Net zoals met onder andere Black Mirror, Full(er) House en Gilmore Girls is het Netflix dat deze reeks weer tot leven heeft gewekt.

Het vorige seizoen dateert al van 2013. De reeks startte bij Fox, maar die trokken er na drie seizoenen in 2006 de stekker uit. Het was Netflix die de reeks (na acht jaar afwezigheid!) oppikte voor een vierde seizoen in 2013 en nu – na alweer een jarenlange pauze – dan toch nog groen licht heeft gegeven voor een vijfde seizoen.

Arrested Development heeft doorheen de jaren een cultstatus verworven en draait rond de bijzondere familie Bluth waar er altijd geld in overvloed is geweest. Maar dat rijk begint nu wel af te brokkelen.

Netflix

27. Dogs of Berlin

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

2017 was een bijzonder jaar, wat series betreft, voor Duitsland, want ze hadden niet alleen de duurste Europese reeks ooit (Babylon Berlin), maar hadden met Dark ook een onvervalste verrassingshit op de streamingdiensten te pakken. Onze Duitse vrienden zijn vast van plan om die trend verder te zetten, want er wordt met hoge verwachtingen uitgekeken naar Dogs Of Berlin, de tweede Duitse Netflix Original.

In Dogs Of Berlin moeten twee detectives, na een politiek gevoelige moord, gedwongen met elkaar samenwerken. De detectives komen terecht in de onderwereld van Berlijn, waardoor de twee goed moeten gaan nadenken over aan welke kant van de wet ze nu eigenlijk willen staan.

28. Everything Sucks

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Getty

That 70s Show blikte eind jaren 90 met een nostalgische kijk terug op de jaren 70. De 90s kids mogen zich meteen stokoud beginnen voelen, want deze serie gaat hetzelfde doen met het laatste decennium van de twintigste eeuw. De 90s liggen immers net zo ver achter ons als de 70s toen That 70s Show uitkwam. Slik!

Het goede nieuws: we gaan die prachtige jaren 90 nog eens helemaal kunnen herbeleven. De serie zal zich afspelen in Oregon 1996. We volgen twee schoolgemeenschappen, de A/V Club en de Drama Club, en hun typische persoonlijkheden.

29. The Umbrella Academy

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Getty

Je hebt het misschien al gemerkt: er zullen weer een pak grote acteurs en actrices de stap naar tv-series zetten. Ook Ellen Page zal in 2018 op Netflix schitteren. Ze speelt de hoofdrol in een verfilming van de grafische boeken van Gerard Way, My Chemical Romance.

Het verhaal gaat over een disfunctionele familie superhelden die bekend staan als Umbrella Academy. Ze werken samen om de mysterieuze moord op hun vader op te lossen. Ellen Page zal Vanya spelen, het zware schaap van de groep. Ze is als enige van de kinderen geadopteerd en heeft geen bovennatuurlijke eigenschappen. We houden nu al van de rol die Ellen zal spelen.

30. The Who Was? Show

*NIEUW – Netflix – verwacht: 2018

Getty

Nog een verrassende titel waar we voorlopig niet veel over weten. De serie zou bestaan uit afleveringen van een half uur en het idee komt van de kinderboeken van de uitgeverij Penguin Books. Daar verschenen al 185 titels die beginnen met ‘Who Was …’ en vervolgens meer vertellen over historische figuren.

Vermoedelijk zal de serie hetzelfde doen en wordt het een mix van geschiedenis en humor, terwijl de serie voor heel wat kijkers ook leerrijk kan zijn. Volgens wat wij er al over hoorden, zullen we een combinatie krijgen van gefilmde scènes, animatiefilmpjes, improvisaties, sketches en muzikale optredens. Wat we ons daarbij moeten voorstellen, zullen we normaal gezien zeker in 2018 zien.

31. Good Omens

*NIEUW – BBC/Amazon – verwacht: 2018

Na het succes van American Gods krijgt nu ook Good Omens, een ander boek van auteur Neil Gaiman, een adaptie. Het verhaal speelt zich af aan de vooravond van de Apocalyps en volgt een engel (Michael Sheen) en een demon (David Tennant) die helemaal niet zitten te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad. Ook Jon Hamm (Don Draper uit Mad Men) zal een engel vertolken in de reeks. In 2018 zal de reeks te zien zijn bij Amazon Prime en op BBC Two.

32. Unsolved: The Murders Of Tupac And The Notorious B.I.G.

*NIEUW – USA – verwacht: 2018

Diep in de jaren 90 gebeurd, maar nog altijd onopgelost: de moorden op Biggie en Tupac. De rol van Biggie wordt gespeeld door Wavvy Jonez. Acteur Marcc Rose kruipt in de rol van Tupac. Daar is hij al bekend mee, want ook in de film Straight Outta Compton kwam Marcc Rose in beeld als de West Coast-rapper.

Unsolved is een nieuwe invalshoek van de producers van American Crime Story (waarvan er ook een nieuw seizoen komt) die naast spraakmakende rechtszaken nu dus ook spraakmakende onopgeloste moordmysteries gaan belichten.

33. Vanity Fair

*NIEUW – ITV – release: 2018

ITV

Olivia Cooke (in 2018 te zien in Spielberg-film Ready Player One) speelt de hoofdrol in deze Britse miniserie, een kostuumdrama die te situeren is gedurende de Napoleontische oorlogen (zeven oorlogen die de Europese mogendheden van 1792 tot 1815 voerden tegen Frankrijk en na 1799 tegen Napoleon) tijdens dewelke een zekere Becky Sharp probeert te ontsnappen uit de armoede.

Een verhaal van misdaad, liefde, lachen, vals spelen, vechten en dansen brengt haar helemaal tot aan het hof bij koning George IV.

Zo vind je altijd de nieuwste series en films op Netflix.

Gesponsorde artikelen