Het broodnodige gesprek tussen Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (sp.a) is achter de rug

Het broodnodige gesprek tussen Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (sp.a) is achter de rug

En Groen laat sp.a niet vallen. Dat hebben de twee tenoren van de Antwerpse kieslijst Samen in een communiqué laten weten. Het kartel gaat dus nog steeds ‘samen’ naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Maar dat na amper 7 weken ‘samen’ al plooien dienen gladgestreken te worden, is opmerkelijk. En niet bepaald hoopgevend voor de volgende 11 maanden.

Tot iets voor zevenen: zo lang hebben we moeten wachten op een teken van leven van Wouter Van Besien. Die eiste (gisteren) en kreeg (vandaag) zijn broodnodige gesprek met Tom Meeuws over diens contacten met bouwpromotor Land Invest. Het kopstuk van Groen eiste spijkerharde garanties van zijn rode coalitiegenoot.

En dat lange gesprek wist Van Besien dus te overtuigen om het kartel niet op te blazen en ‘samen’ verder te gaan. Te meer omdat Meeuws, volgens datzelfde communiqué, is gestopt met zijn job als consultant. Het was in die hoedanigheid dat hij naar eigen zeggen – politiek onafhankelijk – contact had met Land Invest. Maar dat probleem is niet langer aan de orde nu hij zijn functie heeft neergelegd en hij wil zich nu volledig focussen op de politiek en de verkiezingen van oktober 2018.

Eerste horde: de gemeenteraad

Vanavond komt ook de wekelijkse gemeenteraad van de stad Antwerpen samen waarbij de kwestie rond het toekennen van de vergunning aan Land Invest voor het bouwen van woontorens op de oude slachthuissite in de Scheldestad, en ongetwijfeld ook de aanval op de persoon van Bart De Wever, aan bod zal komen. Een eerste horde voor Wouter Van Besien, Tom Meeuws én Bart De Wever na dagen van over-en-weer verwijten.

Een officieel punt op de agenda zijn de beschuldigingen van Meeuws aan het adres van De Wever weliswaar niet. Maar om de woorden van schepen Marc Van Peel te quoten: “Wie modder gooit naar een ander, mag ook zélf verwachten om vuil te worden.” Dus ongetwijfeld zal het er tijdens het officiële agendapunt – over de toekenning van de bouwvergunning aan Land Invest – bitsig aan toe gaan. Kans is trouwens groot dat de zitting dan achter gesloten deuren zal worden verdergezet, want in een open gemeenteraad mogen namen nooit publiekelijk worden uitgesproken. Iets zegt ons dat ze niet voor het laatavondjournaal zullen thuis zijn.

Gesponsorde artikelen