Het dagelijkse leven op de boot van Gert Late Night: wat eten ze en hoeveel verdienen ze?

Het dagelijkse leven op de boot van Gert Late Night: wat eten ze en hoeveel verdienen ze?

Voor de derde week op rij is Gert Late Night op de buis. Gert Verhulst kiest een uiteenlopende reeks gasten uit om vier dagen lang op zijn boot te leven. Deze week zijn Ingeborg Sergeant, Kristel Verbeke (ex-K3), en Herman Brusselmans te gast. Maar hoe is het leven daar aan boord bij Gert Verhulst? Worden ze betaald voor hun deelname? En wat schaft de pot eigenlijk bij Gert?

VIER-woordvoerder Kristof Demasure liet aan newsmonkey weten dat aan de samenstelling van de gasten veel belang gehecht wordt: “De mix van gasten is heel belangrijk. Ze moeten aan de ene kant vrij zijn om vier dagen op de boot te logeren. Ook moeten gasten in die periode iets ondernemen, of relevant zijn. Deze week met het songfestival is Ingeborg natuurlijk écht een cadeau om op de show te hebben. Zo kan ze haar visie over Belgische kandidate geven.”

Demasure benadrukt ook dat Kristel, die natuurlijk nog steeds populair is, “met K3 eind jaren 90 ook meegedaan heeft aan de preselecties van het songfestival. De combinatie met (Herman, red.) Brusselmans, die een band om bij te drummen zoekt, er dan nog bij zorgt echt voor dynamiek en variatie. Zeker als we het over de actualiteit hebben.”

Overdag: “Normale bezigheden”

Gert Late Night is geen Temptation Island, overdag mogen de deelnemers wel degelijk aan wal. “Het is niet zo dat onze gasten hier opgesloten worden”, aldus Demasure. “Het is de bedoeling dat ze gewoon hun dagelijks leven leiden met Gerts boot als middelpunt. De gasten moeten dus geen afscheid nemen van hun normale bezigheden. Veel gasten werken ook, het is totaal niet onze bedoeling hen daarvan af te houden. Het is juist de bedoeling dat ze ’s avonds hun ervaringen van overdag terug meebrengen naar James en Gert.”

Er zijn dus geen expliciete spelregels waar de gasten van Gert zich aan moeten houden. Integendeel: buiten de normale veiligheidsvoorschriften zijn er amper restricties aan boord. “Onze gasten mogen doen wat ze willen,” zegt Demasure. “Ook mensen uitnodigen. Dat wordt zelfs gestimuleerd. Het is meer een kwestie van aanbod dan verbod.”

Niemand wordt betaald

Demasure liet ook aan newsmonkey weten dat de gasten in principe ter plekke in een kajuit op de boot slapen. “Maar als een gast ‘s morgens vroeg of ’s avonds laat verplichtingen heeft qua werk of familie, kunnen er uiteraard uitzonderingen gemaakt worden. De bootvaarders gaan ’s nachts meestal naar huis. De boot meert dan immers aan in de Antwerpse haven. De redactie van Gert Late Night slaapt ook lang niet altijd op de boot. Die werkt trouwens vaak ook aan wal, in de gebouwen van het MAS.

Demasure benadrukt dat dat uniek is in Vlaanderen: “Er is geen enkel ander praatprogramma dat op die manier buiten de televisiestudio opgenomen wordt, en de gasten van de show écht onderdompelt in het programma. Op die manier staan de gasten veel dichter bij elkaar en groeien ze ook naar elkaar toe. Alles wat overdag gebeurt, wordt ’s avonds uiteindelijk teruggebracht naar de boot.”

Aan newsmonkey laat Demasure ook weten dat hun gasten niet betaald worden voor hun vierdaagse deelname aan Gert Late Night. “Ze krijgen natuurlijk kost en inwoon, eventuele extra kosten worden wel vergoed. Mensen moeten zich immers vrijmaken. Dat is voor iedereen verschillend.”

Geen braspartij

Verder ziet Gert toe op het eten dat zijn gasten voorgeschoteld krijgen. Daarvoor heeft hij een vaste kok ingehuurd. De maaltijden variëren sterk en hangen af van de smaak van de gasten. “Ook kookt er al eens een deelnemer mee.” Volgens Demasure wordt er trouwens niet veel gedronken aan boord. “Zeker Bart De Wever niet, Ingeborg en Kristel ook niet. Er was niemand die op dat vlak echt eruit sprong. Bijna iedereen nuttigt natuurlijk een drankje, dat geeft een huislijk effect. Vergelijk met Café Corsari of andere talkshows.”

VIER

Vanavond heeft Kristel het over het grote verlies van haar zussen:

Gesponsorde artikelen