Het hoge aantal patiënten met buikgriep of verkoudheid voorspelt weinig goeds: dit staat ons te wachten

Het hoge aantal patiënten met buikgriep of verkoudheid voorspelt weinig goeds: dit staat ons te wachten

Experts waarschuwen deze winter voor een hevigere griepepidemie dan andere jaren. Met de eerste nachtvorst aan de grond staat koning winter dus weer voor de deur en ook dit jaar wordt een eerste prognose gemaakt naar het aantal griepgevallen. En die eerste balans kleurt dit jaar bijzonder rood.

Nu al is het bij de apothekers in ons land aanschuiven voor alles wat kan dienen tegen een loopneus, kriebelende keel, koude-aanvallen afgewisseld met overmatig zweten, continu vermoeid gevoel,… Kortom: een verkoudheid. Momenteel is de helft van wat gekocht wordt bij de apothekers één van dergelijke middeltjes en medicijnen. Volgens de krantengroep Sudpresse kampt nu al één patiënt op 5 bij de dokter met een verkoudheid, één op de tien al met buikgriep. Wat opvallend vroeg is. Gemiddeld kampt een Belg zo’n drie keer per jaar met een verkoudheid. Nochtans kan je de kans om ziek te worden drastisch inperken door enkele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

  • verlucht je huis elke dag minstens 20 minuten.
  • was regelmatig jouw handen
  • en kleed je naar het seizoen. Jij mag nog in nazomermodus vertoeven, jouw lichaam niet meer.

Hevige griepepidemie op komst!

Het hoge aantal mensen met een verkoudheid is slechts de voorbode voor wat ons de komende weken en maanden staat te wachten: een heuse griepepidemie. Voorafgegaan door een buikgriepvirus dat nu al serieus de ronde aan het beginnen doen is. Bovendien zou de griepepidemie ook zwaarder toeslaan dan de voorbije jaren en zou het virus zelf ook ernstiger doorwegen op ons lichaam. Traditioneel wordt deze midden januari verwacht en kamperen de virussen gemiddeld zo’n twee maanden in ons land. Maar het lijkt erop dat de griep niet zo lang op zich zal laten wachten.

Griepvaccin

En dus hollen veel mensen naar de huisarts voor een vaccin. De maand november is traditioneel de drukste, maar ook de meest ‘ideale’ maand om je te laten vaccineren. Niet te vroeg, want ook in maart kan de griep nog toeslaan en dus moet je vaccin tegen dan nog doeltreffend zijn. Ook niet te laat, want we staan nog maar aan de voorbode van de winter. O ja, een vaccin kost gemiddeld 13 euro… wat pakken goedkoper is dan de siroopjes en pillen die je anders die week zou nemen.

Gesponsorde artikelen