Het is bewezen: het eten van kaas is de sleutel tot een langer leven

Het is bewezen: het eten van kaas is de sleutel tot een langer leven

Dat kaas het leven is, mag je stilaan héél letterlijk nemen. Want nu blijkt dat kaas je niet alleen intens gelukkig kan maken, maar er ook voor kan zorgen dat je langer leeft. Pray to Cheesus!

Weg met dat dieet, want als je kaas eet, dan zou je weleens langer kunnen leven. Dat bewijst een studie bij maar liefst 135.000 volwassenen en hun eetpatroon. Het blijkt dat mensen die weinig tot geen vet eten, aanzienlijk korter leven dan mensen die regelmatig van een stuk kaas genieten.

Daarnaast is het ook bewezen dat rijpere kazen als cheddar, brie en parmezaan extra goed zijn voor je lever. Ze bevatten een stof, spermidine, die ervoor zorgt dat beschadigde cellen in je lever zich niet meer kunnen delen. En ook dat kan je leven een stuk verlengen. Voeding als champignons, mais, soja en granenproducten hebben hetzelfde effect, maar waarom zou je dat eten als je je op kaas kan storten?

Nog meer redenen om kaas te eten

Andere onderzoeken tonen dan weer aan dat sommige kazen de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers verlagen. En in Zwitserse kazen, vooral emmentaler en gruyère, zitten trouwens heel wat probiotica die goed zijn voor je immuunsysteem. Plus: ze vermijden ontstekingen!

We willen nu niet meteen zeggen dat je kaas moet eten alsof je leven ervan afhangt, maar organiseer nog maar gerust eens een kaas- en wijnavondje of twee. En haal daarna zonder schuldgevoelens de kaasfondue nog eens boven. Het mag, zeg dat de wetenschap het gezegd heeft!

iStock

Gesponsorde artikelen