Left Right
scrollTop top

Het is officieel: in België moet je 13 zijn om je te kunnen registreren op sociale media


Het is officieel: in België moet je 13 zijn om je te kunnen registreren op sociale media

Europa wilde de maatregel al langer en dus volgde België. Het is nu verboden voor mensen onder de 13 jaar om zich te registreren op sociale netwerken. De federale regering heeft zojuist het voorstel van de staatssecretaris voor de Bescherming van de Privacy, Philippe De Backer (Open VLD), goedgekeurd.

De Europese Unie heeft de lidstaten onder druk gezet om een wetgeving voor sociale netwerken op te stellen. Ze wilde een minimumleeftijd van 13 tot 16 jaar invoeren voor de registratie op sociale media. Philippe De Backer (Open VLD), staatssecretaris voor de Bescherming van de Privacy, koos voor 13 jaar.

Evenwicht

Waarom werd er gekozen voor de laagste minimumleeftijd? “We moeten niet blind zijn. We zien op dit moment dat veel jongeren liegen over hun leeftijd om toch toegang te krijgen tot sociale media”, zegt De Backer aan VRT.

Daarom wil de staatssecretaris jongeren op school sensibiliseren over sociale netwerken en privacy. En dat voor de leeftijd van 13 jaar. Op die manier zullen tieners zich bewust registreren en kunnen valkuilen worden vermeden.

Het doel is om een balans te vinden tussen privacy en technologische vooruitgang. Hoewel het belangrijk is om kinderen te beschermen, mogen we hen de realiteit niet ontnemen: sociale netwerken zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737