Het mysterie Bruno: verdwijning 25-jarige student omringd met bizarre illuminati-raadsels

Steeds meer mensen in de wereld zijn in de ban van de mysterieuze verdwijning van de 25-jarige Braziliaanse student Bruno Borges. Op het internet duiken de gekste theorieën op. Maar toegegeven, het is echt wel een heel bizar verhaal. Met aliens, illuminati, rare codes en een Italiaanse monnik uit de 16de eeuw.

De bizarre verdwijning van de psychologiestudent, vlak voor zijn 25ste verjaardag, houdt Brazilië al weken bezig.

Toen zijn ouders terugkwamen van vakantie op 27 maart, bleek Bruno spoorloos verdwenen. In zijn kamer vonden ze een groot bronzen standbeeld van een zestiende-eeuwse monnik, een kopie van een standbeeld van de Dominicaanse monnik Giordano Bruno op het Campo de Fiori in Rome. Die monnik was een leerling van Copernicus. Hij werd in 1600 op het Campo de Fiori in Rome levend verbrand wegens ketterij.

Rond de sokkel van het standbeeldje in zijn kamer tekende Bruno een cirkel met mysterieuze symbolen.

Full Metal Alchemist

Dat zou dan weer een ’transmutatie cirkel’ zijn, eentje die geript is uit de Japanse mangaserie Full Metal Alchemist. Daarin proberen twee broers hun overleden moeder tot leven te wekken.

Op de muren van Bruno’s kamer stonden ook handgeschreven symbolen en symmetrische tekeningen. En in de kamer lagen ook veertien genummerde boeken, geschreven in hetzelfde geheimschrift als de schrijfsels op de muren. Verder: een schilderijtje van Bruno Borges en een alien.

Het cryptografische raadsel van de onleesbare tekens werd al snel een rage op internet. Iemand ontdekte dat de versleuteling van Bruno’s schrijfsels rechtstreeks afkomstig was uit een Donald Duck-kinderboek.

Ook een deel van een muurtekst werd snel ontcijferd: “Het is makkelijk om te accepteren wat je als kind hebt geleerd over goed en kwaad. Moeilijker is het om als volwassene in te zien dat wat ze je geleerd hebben, niet klopt” staat daar.

De familie van Borges heeft ook een koker gevonden met daarin de sleutel om de code te ontcijferen waarin de 14 boeken zijn geschreven. Ze wil de inhoud pas bekendmaken als die allemaal zijn ontcijferd.

Vrijmetselarij, de geheimzinnige sekte van de rozenkruisers en de Egyptische god Toth

In de slaapkamer van Bruno werden ook symbolen gevonden die verwijzen naar de vrijmetselarij, de geheimzinnige sekte van de rozenkruisers en de Egyptische god Toth.

Het werd allemaal nog wat vreemder toen bleek dat Bruno kort voor zijn verdwijning een vriend van de familie bezocht. Die beweert nu dat Borges een medium was voor geesten.

De beeldhouwer die de kopie maakte die werd gevonden in Bruno’s kamer, van het standbeeld in Rome dus, verklaarde aan Braziliaanse media dat hij denkt dat zijn opdrachtgever de reïncarnatie is van de zestiende-eeuwse monnik.

En dan is er nog een vriend die beweert dat hij samen met Bruno een tuniek ging passen kort voor zijn verdwijning, een op maat gemaakte pij.

De Braziliaanse politie gaat niet uit van een misdaad voorlopig. De ouders van Bruno houden vol dat de kerel geen psychische problemen had.

Op het internet circuleren ondertussen de meest bizarre theorieën. Dat Bruno “opgehaald” is door aliens bijvoorbeeld. De 14 boeken zouden een cadeau zijn van buitenaardsen en een schat aan kennis herbergen.

De zotste dingen dus. Maar, wat er ook van is, die gast heeft er wel werk van gemaakt: bekijk dit filmpje maar eens.

Meer
Lees meer...