Het perfecte cadeau voor Valentijn: een reisje naar deze mooie bestemmingen

Het perfecte cadeau voor Valentijn: een reisje naar deze mooie bestemmingen

Of je nu Valentijn viert of niet, een reisje is altijd leuk om cadeau te doen. Maar waarom kan je de twee niet combineren? Of beter nog, waarom zou je gewoon geen reisje cadeau doen dat ook jullie ook onvergetelijke momenten geeft? Een vakantie die niet zo ‘standaard’ is, een indruk achterlaat en jullie mooie herinneringen voor nadien geeft. Dit zijn de gezelligste steden die reisexperten aanraden om te bezoeken met je lief. 

1. Santorini – Griekenland

Santorini is een interessante bestemming tegenwoordig, vooral voor koppels. Maar eigenlijk is dat niet meer dan logisch, want het eiland is eigenlijk paradijs op aarde. Een mooie locatie waar je met z’n tweetjes heel romantisch kan samenzijn en kan genieten. Laat je bedwelmen door de mooie witte muren, blauwe daken en waanzinnig mooie zonsondergangen.

Eens de zon weg is, kan je alweer genieten van een andere charme: stadslichten, gezellige straten, sterrenhemel en lekker eten. Oh ja, en vergeet ook niet van elkaar te genieten natuurlijk.

2. Tallinn – Estland

As jij en je vriend(in) altijd al naar Estland wilden gaan, moet je eens Tallinn opzoeken. Het maakt niet uit in welke periode je naar de stad gaat, elk seizoen heeft zijn charme in deze regio. In de zomer is het heel erg kleurrijk en in de winter heb je een gezelligheid dat je voor altijd bijblijft.

De middeleeuwse stad blijft vaak ook in thema. Je hebt heel wat winkels, restaurants en café’s in een middeleeuwse sfeer. Terug naar het verleden met je geliefde. Kan het nog romantischer?

3. Bali – Indonesië

Bali is altijd zo’n bestemming geweest van: “Ja, dat moeten we ooit wel eens doen!” Maar waarom doe je dat gewoon nu niet? Ga gewoon naar Bali met je lief, want je gaat er echt geen spijt van hebben. Je kan daar zoveel doen en je leert elkaar zeker kennen op een andere manier. Geniet samen van een leuke ervaring. Als je graag lange wandelingen maakt met je geliefde, dan is Bali echt de place to be.

Je hebt daar wandelroutes door het groen, bossen met aapjes en zelfs rijstvelden om te ontdekken. Word verliefd op Bali, en nog meer verliefd op partner.

4. Porto – Portugal

Als jij en je partner echt nooit weten waar naartoe, dan moet je gewoon naar Porto gaan. Je gaat het daar zeker naar je zin hebben en de mooiste tijd samen beleven. De reden daartoe is simpel: Porto heeft alles!

Je kan de stad ontdekken met z’n tweetjes of met hulp van een gids. De combinatie van oud en nieuw zorgt ervoor dat je je nooit verveelt, maar daar heeft de wijncultuur ook wellicht iets mee te maken. Hand in hand tipsy wandelen door de stad na een bezoekje aan een wijngaard. Da’s liefde …

5. Serengeti National Park – Tanzania

Op safari gaan, zal je sowieso heel je leven bijblijven. Tijdens een romantische zonsondergang of -opgang kijken naar dieren in de natuur. Hoe prachtig is dat niet? Een ervaring om te delen met je partner en nooit te vergeten.

6. Granada – Spanje

Als je wat nood hebt aan vitamine D, dan is Granada ook een ideale bestemming om naartoe te trekken met je lief. Samen het land ontdekken met een zonnetje op je huid. Heerlijk! Het zijn de kleine dingen in het leven die zo zalig zijn hé, vooral als je ze kan delen met iemand die je graag ziet.

Maar even alle melige zaken terzijde, naast romantiek kan je ook nog heel veel doen in deze jeugdige maar toch oude stad. Je kan gaan dansen, Spaanse wijnen proeven en genieten van het leven. het zalige is ook dat Granada niet lang vliegen is, dus de vliegtickets zijn ook niet heel erg duur.

Wij dromen alvast weg …

7. Noorderlicht – Noorwegen

Als je naar de sterren kijken al romantisch vindt, moet je zeker een tripje boeken naar Noorwegen om het Noorderlicht te zien. Wauw … Echt wauw!

Je maakt meer kans om dit fenomeen te zien als je naar Noord-Noorwegen gaan. De ‘middernachtzon’ kan je natuurlijk niet altijd zien, maar in de winter maak je meer kans om dit fenomeen mee te maken. De beste periode om naar het noorden te trekken voor het Noorderlicht is tussen december en maart.

Let wel op: als je dit meemaakt, wordt naar de sterren kijken in de achtertuin misschien net iets minder interessant.

8. Whistler – Canada

Als je elkaar nog beter wil leren kennen en een unieke ervaring wil delen, is Whistler in de bergen in Canada ook een optie voor jullie. Je kan daar skiën, maar ook vanop een meer genieten van het uitzicht van de besneeuwde bergen.

Als natuur niets voor jou is, kan je natuurlijk ook de stad in en gezellige straatjes bezoeken en zelfs winkelen.

9. Hvar – Kroatië

Ook al staat Hvar bekend als feeststad, toch is het een ideale locatie voor koppels. Je kan ten eerste al samen gaan feesten, maar ook lekker genieten van een welverdiende vakantie. Naast dagtripjes maken naar omliggende gebieden, kan je hier ook echt relaxen. Denk maar aan de stranden aan de Adriatische zee, spa-resorts en lekkere ontbijtzaakjes. Als dat niet genoeg is, kan je uiteraard ook nog samen genieten van een zalige massage.

10. Cappadocië – Turkije

Voor een romantische getaway die ver, maar toch dichtbij is, is Cappadocië een ideale reisbestemming. Hier kan je met z’n tweetjes echt genieten. We spreken dan over een romantische sfeer en dingen om te bezoeken. Denk maar bergen waar woonhuizen in zijn gekapt en prachtige schoorstenen die wij hier niet gewoon zijn. Altijd al willen weten hoe een sprookjesland eruit ziet in het echt? Dan moet je gewoon een tripje boeken naar Cappadocië.

11. Buenos Aires – Argentinië

Argentinië is ook een wondermooi land om hand in hand te ontdekken. Vooral in Buenos Aires kan je de passie (her)ontdekken. Een superbestemming om uit te gaan, lekker te gaan eten en om samen bars af te schuimen. Waarom ook niet met twee gaan tangodansen? Loving it already!

12. Valletta – Malta

Valletta is één van de kleinste steden van Europa en zorgt meteen voor een portie gezelligheid. Het is ook niet omdat het klein is, dat je niets te doen zal hebben. Aangezien Valletta zo klein is, kan je eigenlijk niet verdwalen. Maar als je toch met je lief verdwaalt, heb je weer een hilarisch verhaal erbij dat je zélfs in Valletta verdwaalt.

Het is ook niet omdat je in Valletta verblijft, dat je daar ook moet blijven. Niemand houdt jullie tegen om het het hele eiland te ontdekken.

Naar waar ga jij met vriend(in)?

Gesponsorde artikelen