Het stresskieken! De brosser! 25 types studenten die we allemaal herkennen

Het stresskieken! De brosser! 25 types studenten die we allemaal herkennen

De slimmerik, het stresskonijn, de fils à papa, de brosser en het fuifbeest. Denk jij bij deze omschrijvingen ook onmiddellijk aan een van je medestudenten? Dat dachten we wel. En er zijn er natuurlijk nog meer: dit zijn 25 studententypes die je ongetwijfeld herkent.

1. Degene die altijd te laat komt

Giphy
En die dus in het midden van de les binnenvalt, tot grote ergernis van de docenten. Meestal gaat het om een pendelaar, iemand die niet dicht bij de campus woont of … iemand die graag uitslaapt :-).

2. De slaapkop, die in het midden van de les indommelt

Giphy
Of toch minstens zijn hoofd op zijn bank laat rusten. En ja: af en toe begint hij of zij zelfs te snurken, tot groot amusement van ons allemaal. Toch?!

3. De vragensteller

Giphy
Niets mis met interesse, natuurlijk. Maar een pak vragen beginnen stellen als het lesuur eigenlijk al voorbij is? NOT DONE!

4. De betweter

Giphy
Die niks liever lijkt te doen dan ons allemaal te verbeteren. Soms een beetje vervelend, maar we weten allemaal dat ze het met de beste bedoelingen doen :-). Toch?!

5. De brosser aka de onbekende student

Giphy
Je kent ‘m wel: die ene student die af en toe binnenvalt in een les, waarna iedereen zich afvraagt wie dat in godsnaam is. En het strafste is: heel vaak slaagt deze student gewoon, zonder moeite te doen …

6. Het fuifbeest

Giphy
Op elk feestje waar jij naartoe gaat kom je deze student tegen, want als er gefuifd wordt, is hij of zij ALTIJD in de buurt. Bij dit type kan je terecht voor de allerlaatste partyroddels ;-).

7. Degene die altijd een kater heeft

Giphy
Drank is den duvel, maar toch laat deze student zich er elke keer weer aan vangen. Zijn motto: zoveel mogelijk drinken, daar dient de studententijd voor. Door deze 17 fases zal deze student dan altijd gaan tijdens z’n kater!

8. De slimmerik (die niét stoeft)

Giphy
Degene van wie we allemaal weten: deze student slaagt, met de vingers in de neus. ’t Is hem gegund, zeker omdat hij er niet mee te koop loopt.

9. De stoefer

Giphy
De vervelende versie van de slimmerik, dat is de stoefer. Niemand wil weten hoeveel punten je nu weer behaald hebt, oké?

10. Degene die altijd iedereen wil helpen

Giphy
Les gemist? Slechte notities? Dan kan je terecht bij deze student, die je maar al te graag uit de nood helpt. In ruil krijgt hij jouw eeuwige dankbaarheid, duh <3!

11. Het stresskieken

Giphy
Zenuwachtig voor alles, altijd en overal. Zeker vlak voor een examen probeer je uit de buurt te blijven van deze student, omdat je anders mee begint te stressen. Maar hey: je begrijpt het wel, want studeren is ook echt stressy.

12. Degene die altijd zegt dat hij gaat buizen

Giphy
Maar uiteindelijk altijd geslaagd is voor ALLE vakken. In het begin heb je medelijden met deze student, maar na een tijdje geloof je ‘m natuurlijk niet meer.

13. De slijmbal aka het favorietje van de docenten

Giphy
“Zal ik het bord voor u afvegen, mevrouw?” Aan dat zinnetje kan je een echte mouwveger herkennen … Al kan het natuurlijk ook zijn dat het gewoon een vriendelijke student is, toch?! 😉

14. De fils à papa

Giphy
Het rijkeluiszoontje dus (of dochter natuurlijk). Je kan dit type vooral herkennen aan de dure merkkleren (hemdjes FTW!) en de allernieuwste technologische snufjes. Tja!

15. Degene die moet studeren van zijn ouders

Giphy
Maar dat eigenlijk zelf helemaal niet wil. Dit type zit vooral zijn broek te verslijten op de banken, en dat merk je ook aan alles. Slaagkansen? Klein, maar soms lukt het wel.

16. Degene die altijd al klaar is met ALLE opdrachten

Giphy
Ook al heb je de opgave pas de dag voordien gekregen. Geen idee hoe ze het doen, en dat maakt ons allemaal wel een beetje zenuwachtig. Eén voordeel: als je niet weet hoe je aan een taak moet beginnen, kan je bij deze student terecht.

17. Degene die altijd een nachtje moet doordoen

Giphy
Uitstellen. Procrastinatie. Elke keer opnieuw, ook al weet dit type dat hij altijd in de problemen komt. Maar vergis je niet: uiteindelijk komt het wél altijd in orde. Wie een nachtje door doet, zal ook altijd door deze 22 fases moeten!

18. De ambiancemaker aka de clown

Giphy
Degene die leven in de brouwerij brengt, dus. Dit type kan iederéén doen lachen met zijn opmerkingen, en ja: ook de docenten ontsnappen niet aan zijn grapjes :-).

19. De stille student

Giphy
Deze student heeft absoluut geen behoefte aan opvallen, integendeel. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat hij of zij geen mening heeft of zo. Alleen: hij schreeuwt die niet van de daken. En dat is helemaal oké.

20. Het koppeltje

Giphy
Of ze nu al een koppel zijn van in ’t middelbaar, of elkaar gevonden hebben in ’t hoger: deze studenten zijn quasi altijd samen. Al wil dat niét zeggen dat ze met niemand anders praten: ze zijn gewoon graag bij elkaar <3.

21. De flirter

Giphy
Degene die zoveel mogelijk meisjes / jongens probeert te versieren … Tja!

22. Degene met het vriendenkliekje

Giphy
En die je eigenlijk nooit alleen te zien krijgt. Het kliekje is altijd en overal samen, want ze kunnen elkaar niet missen. Schoon, zo’n vriendschap!

23. De eenzaat

Giphy
Dit type geniet er het meest van om alleen te zijn. Al wil dat niet zeggen dat je geen praatje mag slaan met deze student, integendeel. Vriendelijk tegen alles en iedereen, zeker weten!

24. De sportieveling

Giphy
Die na – of zelfs tussen – de lessen te vinden is in de fitness. Je kan dit type herkennen aan de sportieve kleren, de sportzak op zijn rug én … de spieren :-).

25. En last but not least: de Erasmus-student

Giphy
Die zijn best doet om met iedereen overeen te komen, ook al verstaat hij niemand. Uiteindelijk wordt deze student meestal beste vriendjes met een andere Erasmus-student. Zelf ook op Erasmus geweest? Dan zal je deze 23 dingen sowieso begrijpen!

Nog een type vergeten? Let us know!

Gesponsorde artikelen