Hier zijn 5 bordspellen die eigenlijk ook drankspelletjes zijn om je weekend mee in gang te zetten

Hier zijn 5 bordspellen die eigenlijk ook drankspelletjes zijn om je weekend mee in gang te zetten

Wat doe je als je op een zaterdagavond eigenlijk belachelijk veel zin hebt in een bordspel, maar je maten hebben meer zin om zo snel mogelijk zo dronken mogelijk te worden? Combineren natuurlijk, en daar moet je geen speciaal spelletje voor in huis halen. Dit zijn vijf bordspelletjes die met een fles jenever of een bak pintjes direct een drankspel zijn.

1. Tsuro

Je bent een draak, je vliegt het pad af, en wie er het eerst ligt is dood. Je blijft zo lang mogelijk rondvliegen en botst niet op andere draken. Klinkt als een avondje in de Overpoort, nee? Wij stellen voor dat je een shotje neemt bij elke linkse beweging.

2. Carcassonne

Boardgamefamilies

Het spel waarbij je net genoeg moet manoevreren om van je vrienden in één klap je vijanden te maken, dat kan je gewoon een stuk interessanter te maken door er een drankspel van te maken. Iedereen die het nodig vindt om snel te scoren, krijgt een shotje.

3. Fluxx

Fluxx heeft maar twee regels. Ideaal dus voor mensen die eigenlijk niet graag gezelschapsspelletjes spelen. Tegelijk zijn alle regels altijd geldig, vandaar dat je ’t dus ook niet zo zeer uitmaakt als je gezelschap ietsje meer tipsy is dan normaal. En als je ’t allemaal niet meer weet, verander de regels gewoon!

4. Vlotte Geesten

Pak de fles, pak de stoel, pak de zetel, pak het spook, met dit spel pakt iedereen er sowieso naast, en da’s nog eens de bedoeling ook. Wij stellen voor dat iedere keer als er iemand naar de fles (moet) pakken, je er eentje achterover slaat. Dat het steeds slechter zal gaan, weten we ook wel, maar hey, ’t is een drankspel.

5. Jungle Speed

En in de categorie: pak er eens naast is er de epische klassieker Jungle Speed. Om de verliezers extra af te straffen zijn wij voor een adje bij elk verloren duel. Top tip voor pro gamers: pintjes. Geen shotjes. Pintjes. Of het zou wel eens Jungle Speed naar de Spoed kunnen worden.

En, wat spelen jullie als je ’t weekend ingaat?

Gesponsorde artikelen