Left Right
scrollTop top

Hier zijn 6 manieren om geld te besparen op reis


Wij geven vakantiegangers enkele tips om geld te besparen op reis. Een vakantie boeken kost enorm veel geld en meestal zijn die centjes in een mum van tijd op. Toch kan je ervoor zorgen dat je niet over jouw budget gaat en toch nog plezier hebt, als je vanaf nu deze stappen volgt. 

1. Wanneer vertrekken?

Je reis plannen begint natuurlijk bij het kiezen van onder andere de bestemming en je hotel. Daarbij zijn goedkope vliegtickets en de beste hoteldeals natuurlijk een must. Maar hoe doe je dat precies? Om te beginnen reis je goedkoper buiten de schoolvakanties en de piekseizoenen. Tijdens die periodes reizen toeristen meestal om de beste weersomstandigheden te hebben.

Als je toch niet anders kan, vertrek je best zo laat mogelijk. De meeste vakantiegangers vertrekken in juli, maar dat doet je portefeuille geen deugd. De laatste week van augustus daarentegen is veel goedkoper. Akkoord, studenten moeten dan nog bijna twee maanden wachten, maar in de tussentijd kan je toch gewoon toerist spelen in eigen land? Hier vind je handige tips en leuke tripjes om je vakantie mee te vullen.

Pexels

2. Wees zuinig en praktisch

Verder zul je een aantal dingen moeten opgeven, wil je een goedkoop hotel bemachtigen. Het doet pijn, maar laat al die overbodige voorzieningen zoals een binnenzwembad, een spa of een gym toch vallen. Eigenlijk heb je dat niet nodig, zeker niet als je een hele dag op stap bent en ’s avonds gewoon wil crashen in je bed. Check ook zeker eens deze tips voor een goedkope hotelovernachting.

Zowel voor goedkope vliegtickets als een goedkoop hotel, raadpleeg je best websites die prijzen vergelijken. Die reclame van Trivago zijn we allemaal kotsbeu, maar zo’n sites sparen je wel een smak geld uit. Vertrek zeker ook niet op een vrijdag, want dat is een hele dure dag en vaak ook één van de drukste dagen van de week.

Ten slotte nog dit: check zeker en vast ook de vervoerskosten. Je mag dan wel gearriveerd zijn in het land naar voorkeur, maar vandaar moet je nog naar je hotel geraken. Je kan op voorhand ook zoeken naar een hotel buiten het centrum. Je hotel is niet alleen goedkoper, maar ook het openbaar vervoer kost minder geld.

Pixabay

3. Neem lunchpakketten mee

Onderweg even stoppen aan een tankstation om een broodje en een koffie te halen? Geen goed idee, want dat kost je opnieuw onnodig veel geld. Maak dus lunchpakketten die je kan opeten tijdens een picknick. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook gezellig. Als je geen zin hebt in een platgedrukte boterham met Nutella, kan je altijd inspiratie opdoen met deze leuke picknickrecepten.

Eten en drinken doe je beter niet in het hotel. Ontbijt is vaak goedkoper in een lokaal eettentje en ook voor een avondmaal is het vaak goedkoper in de stad. Probeer ook de westerse keuken een beetje te vermijden. De plaatselijke keukens zijn heel lekker en bovendien is er ook het bijkomende voordeel dat ze aanzienlijk goedkoper zijn. Proef bijvoorbeeld eens van streetfood in een gezellig dorpje.

4. Koop geen nutteloze hebbedingen

Zowel thuis als op vakantie kan je al geld uitsparen. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk inpakken zodat je zeker bent dat je niets vergeet. Toch zitten daar vaak spullen bij die je gemakkelijk kan thuislaten. Laat je dus niet verleiden door het grote aanbod hebbedingen die op de markt zijn. Zeker op de luchthaven en in een stad vind je wel altijd iets. Dat wil niet zeggen dat je niet een keer mag gaan shoppen, maar plan dit dan op voorhand in en reken dat bij je budget.

Pixabay

5. Let op gsm-kosten

We nemen het je niet kwalijk moest je heimwee krijgen en je toch eens naar je familie wil bellen. Pas hier wel mee op, want telefoneren vanuit het buitenland blijft een dure aangelegenheid. Beperk dus je telefoongesprek of gebruik alternatieven zoals Skype of online chatten.

6. Neem deel aan gratis activiteiten

De meeste reizigers weten dit niet, maar er zijn zoveel dingen die je kan doen zonder geld uit te moeten geven. Trek erop uit en bezoek een lokale markt, een wandelpark of maak een fietstochtje en stop ergens bij een waterval om te gaan zwemmen. Die lunchpakketten komen dan ook weer goed van pas!

Heel handig in grote steden zijn ook de Free Tours. Zoals de naam al duidelijk maakt, kosten ze niets én ze zijn vaak veel creatiever dan de standaardtours. Natuurlijk is het wel een mooi gebaar als je de gids een fooi geeft op het einde van de tour, maar dat heb je er wel voor over, toch?

Flickr

Nog een laatste tip: geniet van je vakantie! Veel plezier


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755