Hier zijn 9 documentaires op Netflix die je moet gezien hebben

Hier zijn 9 documentaires op Netflix die je moet gezien hebben

Netflix biedt een aantal interessante en aangrijpende documentaires aan. Voor diegenen die niet meteen een film vinden, zijn deze 9 documentaires ideaal. 

Wie een abonnement heeft op Netflix, weet ondertussen al wat voor een brede waaier aan films, documentaires en series het heeft. Dat maakt het soms lastig om een keuze te maken. Geen zorgen, want daarvoor zijn wij hier! Hier zijn de 9 beste documentaires op Netflix, ideaal voor een rustig avondje in je pyjama en met een grote kom popcorn.

1. Avicii: True Stories

We hebben nog niet zo lang geleden afscheid moeten nemen van producer en dj Avicii. Deze documentaire, geregisseerd door Levan Tsikurishvili, biedt een kijk op de carrière en het leven van de jonge ster. De laatste dertig minuten van de documentaire kan je kijken naar zijn laatste concert in Ibiza in augustus 2016. Andere beroemdheden zoals Chris Martin, Nile Rodgers, David Guetta komen ook voor in de film, dat de ware aard en intensiteit van de roem onthult vanuit het oogpunt van de muzikant.

2. The Blue Planet: A Natural History of the Oceans

Dat BBC prachtige documentaires kan maken, weten we al. Dat heeft het Britse team al meermaals bewezen. Deze prachtige documentaire van David Attenborough over het leven onder water moet dan ook in dit lijstje staan. De zevendelige reeks uit 2017 ontroert, verbaast en schokt. Niet enkel de uitzonderlijke beelden, maar ook de sublieme muziek van Hans Zimmer geeft je al een reden deze reeks te kijken.

3. Derren Brown: The Push

Er staat maar één vraag centraal: Kunnen we gemanipuleerd worden door sociale druk, om dan zelfs in staat te zijn tot moord? Het weergeeft een angstaanjagende psychologie dat ons doet twijfelen aan de mensheid. De Britse illusionist Derren Brown doet onze ogen opensperren met deze sociale experimenten waarin mensen gekraakt worden.

4. Amanda Knox

Amanda Knox vertelt het verhaal van, jawel, Amanda Knox, een Amerikaanse uitwisselingsstudente die verbleef in Italië. Ze werd ervan verdacht een andere studente vermoord te hebben. Ze verbleef bijna vier jaar in een Italiaanse gevangenis na een onterechte veroordeling. In deze documentaire krijg je het verhaal van Knox te horen vanuit haar perspectief. Het is aangrijpend en interessant, zeker de moeite om te kijken.

5. The 13th

De maker Ava DuVernay brengt belangrijk thema’s naar voor in deze documentaire: ras, gerechtigheid en opsluiting in de Verenigde Staten, gelinkt aan slavernij. De titel verwijst naar het dertiende amendement op de grondwet, dat de slaven bevrijdde en ook de slavernij verbood. Het is een stukje duisternis in onze geschiedenis dat prachtig in beeld wordt gebracht.

6. The World’s Most Extraordinary Homes

Een documentaire over huizen? Wel, het zijn niet zomaar huizen, maar de meest wonderbaarlijke designs ooit. Architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin verkennen buitengewone huizen gebouwd in berg-, bos-, kust- en ondergrondse locaties over de hele wereld. Je hoeft zeker geen ingewikkeld concept te verzinnen om een fenomenale documentaire te maken. Check het bovenstaande fragmentje en je bent meteen onder de indruk.

7. Dirty Money

Als je The Wolf of Wall Street hebt bekeken, zal je deze docureeks ongetwijfeld fantastisch vinden. Regisseur Alex Gibney zoomt in op grote schandalen en corruptie. Je mond zal ervan openvallen.

8. Icarus

Icarus is niet alleen een figuur uit de Griekse mythologie, maar ook een documentaire over doping, gemaakt door Bryan Fogel. In de film worden een aantal grote onthullingen blootgesteld. Wat begon met een eenvoudig dopingexperiment draaide al snel uit tot wereldnieuws. Als dat je nieuwsgierigheid niet aanwakkert, weten wij het ook niet meer.

9. Drug Lords

De naam zegt eigenlijk alles al: de serie neemt de grootste drugsbazen onder de loep. In het eerste seizoen wordt telkens een andere drug lord centraal gezet. Bekende drugskartels zijn die van onder andere Pablo Escobar en het Cali Kartel.

Wij geven jullie ook een breed assortiment van de beste Netflix series. Check ze hier!

Gesponsorde artikelen