Hoe gaan ze dat doen? Disney hermaakt nu ook Dumbo

Hoe gaan ze dat doen? Disney hermaakt nu ook Dumbo

Roze olifanten, da’s een nummertje dat je je waarschijnlijk nog herrinnert uit Disneyklassieker Dumbo. En als je sinds je die film zag helemaal verliefd bent geworden op kleine olifantjes, dan hebben we supergoed nieuws voor je: Dumbo wordt een live-action film. 

Hebben we ooit meer ingezeten met een klein olifantje dan met Dumbo, de knuffelende kleine die gepest werd met z’n grote oren? Ja, dat dachten we wel. En als het van Disney afhangt krijgen we die snoezige oren ook in real life te zien: Dumbo wordt een live-action remake. Of dat wil zeggen dat we een echte olifant te zien zullen krijgen, durven wij te betwijfelen, maar een goeie CGI, daar zeggen wij na Beauty and the Beast ook geen nee tegen.

En er is beter nieuws: Tim Burton, u weet wel, het lichtjes donkere maar supergevoelige genie die ook achter The Nightmare Before Christmas en Charlie and the Chocolate Factory zat, zal de film regisseren. Er komen natuurlijk ook nog acteurs bij, en volgens de geruchten staan Danny Devito en Eva Green alvast op de shortlist. Devito zou de rol van evil circusdirecteur op zich nemen, Green zou een acrobate spelen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Dumbo van het jaar 1941, toen hij voor ’t eerst gemaakt werd, naar de 21ste eeuw wordt gebracht op dezelfde manier als Cinderella dat deed. Er is nog geen precieze datum, maar wij kijken al uit naar grote oren en roze olifanten op reuzeformaat.

Gesponsorde artikelen