Hoe kom je te weten dat iemand je geblokkeerd heeft op Facebook? Deze drie stappen helpen je

Je krijgt geen updates meer, je hebt misschien ruzie gehad of je hebt zelf misschien iets té veel updates over je puppy gezet: er zijn genoeg redenen om te vermoeden dat iemand je op Facebook geblokkeerd heeft. Maar hoe ben je dat nu zeker? Wij leggen je even een driestappenplan voor. 

Gaat die ene kennis van zeven updates per dag naar absoluut nul? Geen stories, geen likes, helemaal niks? Wel, dan ben je misschien wel geblokkeerd. Omdat je natuurlijk een awkward face-to-face gesprek wil vermijden waarbij je iemand trakteert die jouw dagelijkse hondenblog niet meer wil zien, wil je zélf kunnen checken of je geblokkeerd bent. Dat kan zo.

Drie stappen

Stap 1: Ga eerst naar de zoekfunctie van Facebook. Tik de naam van de misdadiger in. Als je die niet kan vinden, is dat alvast een eerste teken aan de wand dat je een vriendje kwijt bent. Al kan het ook best zijn dat je heel slecht bent in het spellen van achternamen van mensen die je enkel op Facebook hebt omdat je ze twee keer hebt gezien op een feestje in een discotheek die nu alweer een jaar gesloten is. We zeggen het maar.

Stap 2: Klik een oud chatbericht open, als hun naam in zwarte, vette letters staat, zijn ze nog steeds een actieve Facebookgebruiker. Als je ze niet kan contacteren of op hun profiel kan kijken, ben je geblokkeerd.

Offline wraak?

Stap 3: De laatste manier om effectief, 100% zeker te zijn dat iemand het lef heeft om jou en je Facebook-updates over je hond, je lief, je outfit of the day en je baby te blokkeren, is door het te vragen. Check even bij je gemeenschappelijke vrienden. Als zij nog updates krijgen, ligt het aan jou. Tijd om hun adres te ontdekken en offline wraak te nemen.

Of je kan een emotionele boodschap posten in de hoop dat iemand de andere persoon ompraat, maar wij denken dat de kans groter is dat je plots een pak vrienden kwijt bent. Nog een alternatief: tijd voor cocktails met de vriendjes die je niet geblokkeerd hebben. In een café, niet op Facebook, natuurlijk.

Giphy
Meer
Lees meer...