Hoe nodig je je gasten op een originele manier uit voor je huwelijk?

Geschreven met input van kaartje2go.be.

Ga je binnenkort het ja-woord aan elkaar geven en wil je dat al je vrienden en je familie meegenieten van het moment? Nodig ze uit op een creatieve manier. Je kan een kaartje sturen met alle informatie sturen, maar hoe maak je dit nu iets unieker? Hieronder enkele tips.

Een persoonlijke touch

Wil je een originele trouwkaart maken en heb je een mooi handschrift? Kies dan voor een eigen handgeschreven uitnodiging. Het is erg persoonlijk en je valt op met je bijzonder kaartje. Je kan er helemaal je eigen persoonlijkheid in steken, je gasten gaan jullie er direct in herkennen. Doordat je veel aandacht besteedt aan de kleine details, zullen je bezoekers direct zien hoe belangrijk ze voor jullie zijn. Heb je zelf geen mooi handschrift, maar zie je een handgeschreven kaartje wel helemaal zitten? Er zijn tegenwoordig verschillende kaligrafieprofessionals die hetzelfde voor jullie kunnen doen. Dan moet je er zelf ook geen tijd meer insteken, maar heb je toch een unieke uitnodiging. Als je dit dan nog laat terugkomen op je menu’s, in de zaalindeling en op je bedankkaartjes, dan wordt het een mooi geheel. Perfect om uniek uit de hoek te komen op je trouw. 

Unieke vorm 

Tegenwoordig wil iedereen echt iets speciaals maken van zijn trouwkaart. Daarom stappen meer en meer mensen af van de standaard vormen en proberen ze iets gewaagder uit. Zo zie je ronde kaartjes meer en meer terugkomen. Ook vijf-of zeshoeken worden elk jaar populairder. Je kan ook een 3D-kaartje maken door aparte kaartjes met koordjes vast te maken aan je kaartje. Zo kan je extra informatie geven of de naam van jou en je partner extra in de verf zetten. 

Wil je nog een beetje verder gaan? Dan kan je kiezen voor houten kaartjes waar je informatie over het huwelijk in kan graveren of blikken doosjes waar het kaartje in verstopt zit. Een ‘message in a bottle’ is ook altijd een leuk idee, zo hebben je gasten iets wat ze kunnen bijhouden als herinnering. Kies je toch voor een vierkant of rechthoekig kaartje, laat dan het thema van het feest erin terugkomen. Zo zie je “de reis naar liefde” vaak terugkomen, dan kan je een rechthoekig kaartje omtoveren tot een vliegticket. Maak je kaartje niet te druk door symbolen te gebruiken in plaats van ‘datum’ en ‘plaats’. Zo kan je bijvoorbeeld bestek afbeelden voor het diner, een cocktailglas voor het feest en een kalendertje toevoegen voor de datum.

Origineel geldcadeau 

Sta je aan de andere kant en ben je dus de gast op het feest en zoek je een originele felicitatie voor een huwelijk, maar weet je niet goed wat je kan kopen? Kom dan eens uit een andere hoek door je geldcadeau speciaal te verpakken. Je kan je geldbriefjes in allerlei vormen plooien. Maak er bijvoorbeeld bloemen of sterretjes van, steek er een leuke boodschap bij en en je hebt direct een veel leuker cadeau. Andere voorbeelden zijn ballonnen waar je geld in kan verstoppen of een kader met “breek het glas in noodgevallen”, waar je briefjes in steekt. 

Meer
Lees meer...