Helft van de Vlamingen wil een avontuurlijke eerste date

Het is lente en dat betekent dat het zonnetje steeds vaker komt piepen. Ideaal weer om een leuke date te plannen dus en dat is door de lakse coronamaatregelen terug mogelijk ‘in real life’. Uit een nieuw onderzoek van de datingapp Meetic blijkt echter dat bijna de helft van de ondervraagde Vlamingen, die wel eens op date gaan, het liever niet al te creatief aanpakken. De traditionele ‘iets gaan drinken’-date heeft hun voorkeur. Voor de andere helft mag het net dat tikkeltje spannender zijn.

Als je nog op zoek bent naar de liefde, dan is nu het ideale moment om te beginnen met online dating. Maar hoe ziet dan jouw ideale eerste date eruit? Ga je liever naar de bioscoop of iets eten of drinken? Misschien verkies je een bepaalde activiteit, zoals een wandeling of een museumbezoek bijvoorbeeld? Datingapp Meetic deed i.s.m. iVox een onderzoek naar het dategedrag en de datevoorkeuren van de Vlamingen.

Traditionele date nog steeds populairst

Uit dat onderzoek blijkt dat voor 2 op de 5 Vlamingen (40 procent), die wel eens op date gaan, een traditionele date nog steeds de leukste optie is. Daarbij gaat het om een bezoek aan de cinema of iets gaan drinken. Daarbij verkiezen vooral 35-plussers dat laatste. Zo blijkt ook dat er verschillen zijn tussen mannen (54 procent) en vrouwen (41 procent).

Wanneer er toch gevraagd wordt naar meer spannende ideeën voor een eerste date bij de traditionele Vlaming, merken we heel verrassende cijfers op. Zo staat een pretparkbezoek (37 procent), een workshop cocktails maken (35 procent) en opvallend genoeg een intieme spa-date (31 procent) in de top 3.

Initiatief tonen is sexy

Het is dus duidelijk, zo’n 48 procent van de Vlamingen wil graag iets anders doen dan een traditionele date. Daarvan vindt 53 procent het wel best moeilijk om een spannende date te verzinnen. Opmerkelijk hierbij is dat 71 procent van de Vlaamse vrouwen dat wel als een aantrekkelijke eigenschap ziet, wanneer hun (potentiële) date het initiatief neem in het plannen van een leuke activiteit. Bij de mannen vindt 67 procent het sexy als een vrouw de leiding neemt in het verzinnen van een activiteit voor de date.

Meer
Lees meer...