Hoe verkoop je in godsnaam 16 kg drugs? In Bad Trip ontdek je hoe het NIET moet

Hoe verkoop je in godsnaam 16 kg drugs? In Bad Trip ontdek je hoe het NIET moet

Vanaf 6 december kan je in de bioscoop gaan kijken naar de Vlaamse komedie Bad Trip. De film van Dries Vos met acteurs Ben Segers, Jonas Van Geel, Tom Audenaert en Gene Bervoets ging in première op maandag 4 december in Kinepolis Antwerpen. Newsmonkey was erbij.

Bad Trip gaat over vier huisgenoten die door een stomme stoot 16 kilo cocaïne in handen krijgen. Ze hebben een week de tijd om die te verkopen voor 800.000 euro. Maar wie, buiten Colombianen en Kurt Cobain, koopt er eigenlijk coke? Voor de vier vrienden loopt de handel in elk geval niet van een leien dakje en ze krijgen al snel ruzie met de Joodse, Turkse en Russische maffia. Met verwijzingen naar The Matrix, cosplayers, een quote van Hannibal uit The A-team en Russische achtergrondmuziek zit je gebeiteld voor een spannende trip.

Op de première kwam de cast aan op de rode loper in de wagen uit de film onder het motorgeronk van tientallen motards. Wat hun rol is in het scenario van Jef Hoogmartens gaan we nog niet verklappen, maar de film heeft heel wat fascinerende personages en ook verschillende grote namen in haar bijrollen. Zo zien we ook Peter De Graef, Maaike Cafmeyer, Ludo Hoogmartens, Liesa Naert en Stefaan Degand op het scherm.

Lange nachten en een douchescène

Tijdens de allereerste vertoning van de film waren niet alleen cast en crew aanwezig, maar zakten ook heel wat bekende Vlamingen af naar Antwerpen om te genieten van Bad Trip. “Je kan gewoon even anderhalf uur alle ellende in de wereld vergeten en eens goed lachen”, zegt Jonas Van Geel over de film. “En achteraf kan je met je vrienden bespreken hoe jullie 16 kilogram coke zouden vervoeren. Het is eigenlijk heel leerrijk”, lacht hij.

Voor het begin van de film mocht presentator Sean Dhondt een ster overhandigen aan de cast en regisseur terwijl de fans aanschoven voor een glimp van de acteurs. Het werk zit erop en nu is het aan het publiek. Voor acteur Ben Segers waren de autoscènes het leukst om te doen. “Vooral wanneer we met z’n vieren in de auto zaten”, zegt hij. “Dat waren lange nachten, maar hoe we filmden met de auto op een trailer, met veel Amerikaanse effecten, dat was geweldig tof.” Voor Tom Audenaert was vooral de douchescène met Gene Bervoets memorabel. “Hij is diep gegaan ze”, vertelde hij over Gene na afloop van de vertoning. Hoe de vork hier precies in de steel zit, ontdek je vanaf 6 december in de bioscoop.

Benieuwd? Check het avontuur van de vier bad motherf*ckers in de cinema of bekijk alvast een voorsmaakje met deze trailer!

Heb je de knallende première van Bad Trip gemist? Bekijk hier de aftermovie!

Gesponsorde artikelen