Hoe verwijder je voorgeïnstalleerde apps van je iPhone met iOS 12?

Hoe verwijder je voorgeïnstalleerde apps van je iPhone met iOS 12?

Wil je meer ruimte op je iPhone? Dan is iOS 12 voor jou een goede evolutie: voor het eerst kan je namelijk voorgeïnstalleerde apps van je iPhone gooien. Dat levert je meteen waardevolle plaats op. Wij leggen uit hoe het moet en welke apps je verrassend genoeg niet nodig hebt. 

Een frustratie voor veel iPhone-gebruikers: Apple installeerde op je iPhone vrij veel apps die je niet gebruikt. Je kon die dan wel van je Home-scherm gooien, echt verwijderen lukte niet. Je gooide ze dan maar in een ‘te negeren’-mapje, maar ze nemen wel plaats in beslag. Bij iOS 12 verandert dat: je zal verschillende voorgeïnstalleerde apps gewoon van je iPhone kunnen gooien. Dat geldt trouwens ook voor je iPad.

Een voorbeeld: wie een iPhone met 16 GB geheugen heeft, ziet al 8 GB verdwijnen door de apps die automatisch bij je iOS komen. Bij iOS 12 installeert Apple diezelfde apps, maar je kan ze er wel afgooien en leukere dingen met die ruimte doen. Meer kattenfoto’s, een nieuwe fitness-app, we zeggen het maar. (Lees hier alles over de nieuwe iPhones, die met iOS 12 komen.)


iStock

Welke apps kan je verwijderen?

Welke van de apps die je hebt staan, kan je linea recta naar de vuilbak verwijzen? Deze apps kan je nu verwijderen, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je het moet doen: Activity, Apple Books, Calculator, Calendar, Compass, Contacts, FaceTime, Files, Find My Friends, Home, iTunes Tore, Mail, Maps, Measure, Music, Notes, Photo Booth, Podcasts, Reminders, Stocks, Tips, Video’s or TV, Voice Memo, Watch app en Weather. Samen zijn die goed voor zo’n 30 MB aan vrije ruimte, zonder de gegevens die erin staan.

Hier zijn zes smartphones die beter zijn dan de iPhone Xs en goedkoper.

Wil je dan ook al die apps verwijderen? Tja, we zouden standaard afraden om ‘Files’ te de-installeren. Als je je agenda bijhoudt met Calendar, is het een slecht idee om die weg te gooien. Maar enkele apps kan je eigenlijk verwijderen zonder er veel last van te hebben.

iStock

Kan je FaceTimen zonder FaceTime?

Specifiek kan je bijvoorbeeld FaceTime van je iPhone verwijderen zonder de functie van FaceTime. Want je kan via Contacts of Phone ook nog perfect FaceTimen. Verwijder je je Contacts-app, dan zijn die gegevens nog steeds beschikbaar in de Phone-app. Eigenlijk heb je dus alleen die laatste nodig.

Dit gadget krijg je niet meer bijgeleverd bij je iPhone Xs.

Kan je Apple Books, Maps, Music of Podcast deleten zonder er problemen van te ondervinden? Wie ook CarPlay gebruikt, zal zien dat het zonder de specifieke app niet lukt. Als je Music verwijdert, zal je geen audiobestanden kunnen afspelen in de audiobibliotheek of in andere Apple apps. Ook bepaalde radio’s en stereo’s zullen niet meer met je iPhone willen samenwerken. Even opletten voor je ze delete, met andere woorden.

Apps opnieuw installeren?

Stel nu dat je een app verwijderd hebt die eigenlijk had moeten blijven staan? Eenvoudig, een bezoekje aan de App Store en die staat er in no-time weer op. Intussen kan je er die voice-reminders wel afgooien, want wie gebruikt die nu ooit?

Hoe apps verwijderen?

Verwijderen kan in drie eenvoudige stappen.

1. Duw lang op het icoontje van de app, tot het ‘wiebelt’

2. Tik op het kruisicoontje en dan op delete

3. Tik op ‘done’ om terug naar je Home-scherm te gaan

iStock

Gesponsorde artikelen