Hoera! 13 perfecte excuses om nog meer chocolade te eten

Mmmmm, chocolade! Niemand heeft redenen nodig om daar (nog) meer van te eten, toch? Alleen: soms krijg je toch het gevoel dat je te veel chocolade eet, of geven anderen commentaar op je verslaving. Gelukkig bestaat er voor zulke momenten een perfecte oplossing: deze 13 excuses om meer chocolade te eten! YES!

1. Omdat je een beetje moe en afgeleid bent …

Giphy
Want: chocolade geeft een boost aan je concentratie, door extra bloedtoevoer naar bepaalde delen van je hersenen. Zo word je alerter en geconcentreerder, een effect dat tot drie uur (!) kan blijven duren. Ideaal dus tijdens een drukke werkdag.

2. Omdat je te maken hebt met stressssssssss

Giphy
Chocolade helpt je namelijk te ontspannen, door het verlagen van het cortisolgehalte – het stresshormoon – in je bloed. Een reep chocola is dus perfect om even tot rust te komen, jiha!

3. Of omdat je last hebt van geïrriteerdheid, krampen, … (danku, PMS)

Giphy
Want yup: ook bij die symptomen komt chocolade to the rescue!

4. Maar natuurlijk ook omdat je een beetje verdrietig bent

Giphy
Chocolade maakt je gelukkiger, duh! Door een boost te geven aan het serotoningehalte – yep, dat is het gelukshormoon – in je bloed.

5. Omdat je zo vette, calorierijke tussendoortjes kunt vermijden

Donkere chocolade zorgt daarvoor, omdat het goed vult én verzadigt, waardoor je goesting in andere tussendoortjes afneemt. Tsjakka!

6. En omdat je anders nooit al dat fruit kan opeten 🙂

Giphy
Dat gaat alleen als je ’t combineert met een chocoladefondue, toch?

7. Omdat je niet ziek wil worden, dat spreekt voor zich

Giphy
Want chocolade beschermt je lichaam tegen ziektes, door het hoge aantal flavonoïden erin. Meer zelfs: een reep chocolade bevat vijf keer zoveel flavonoïden dan een appel #winning!

8. En om te vieren dat je nog altijd gezond bent

Chocolade is ook goed voor je bloedcirculatie, hart en cholesterol. Wetenschappelijk bewezen, dus wie zijn wij om dat tegen te spreken?

9. Maar ook omdat je last hebt van een beginnend hoestje

Want chocolade kan dienstdoen als hoestmiddeltje! Het bevat immers veel theobromine, dat de hoest veroorzakende nervus vagus bijna even effectief onderdrukt als codeïne. En dan nog zonder slaperig neveneffect ook!

10. Ook niet onbelangrijk: omdat je een mooie huid wil

Want chocolade beschermt je huid bijvoorbeeld (een beetje) tegen UV-stralen. En dat je er pukkels van krijgt? Dat is een mythe, geloof ons maar.

11. En niet te vergeten: omdat je vanavond je lief wil verwennen

Giphy
Want dat chocolade een boost geeft aan je libido is géén mythe. Dit is dus dé ideale uitvlucht als je lief zaagt over je chocoladeverslaving :-).

12. Maar natuurlijk ook omdat je het keihard verdient …

Je bent het waard. HA!

13. En omdat je weet dat je toch niet kan weerstaan aan chocolade

Why bother? 🙂

Hoog tijd voor een stukje chocolade, niet?

Bronnen: allwomenstalk, best health, BuzzFeed, Cosmopolitan, Huffington Post, Self
Meer
Lees meer...