Hoge festivalkoorts: Lokerse Feesten, Suikerrock en Cactusfestival lossen deze geweldige namen

Hoge festivalkoorts: Lokerse Feesten, Suikerrock en Cactusfestival lossen deze geweldige namen

Dat de festivalzomer awesome wordt, stond al langer vast. Vandaag pakken drie feestjes uit met hele leuke namen. Naar Suikerrock komen Coely en Tinie Tempah, en naar Cactusfestival Róisín Murphy, Steve Winwood, Local Natives en (weer) Coely. De Lokerse Feesten hebben 19 nieuwe namen gelost en daar zit voor ieder wat wils tussen: van pop tot rock tot dance. Zomer, here we come!

Suikerrock krijgt er twee wereldnamen bij. Iggy Pop, Black Box Revelation, Equal Idiots en Bazart waren al bevestigd, nu komen Coely en Tinie Tempah daar bij.

Coely is een Antwerpse hiphopartieste. Op zaterdag 29 juli zal ze het feest in gang zetten. Na de opdonder dat ze de VS niet binnen mocht is er toch goed nieuws voor Coely. Vandaag komt haar debuut plaat uit en vandaag raakte bekend dat ze al zeker op 3 festivals te zien zal zijn.

Tinie Tempah

De Britse rapper en singer-songwriter Tinie Tempah won in 2011 de award voor Best Britisch Breakthrough act tijdens de BRIT Awards, sindsdien heeft hij al samengewerkt met veel andere artiesten zoals Calvin Harris, rapper 2Chainz en vele andere. Maar hij brengt ook solonummers uit. In Tienen zal hij zijn 3de album Youth voorstellen dat 31 maart uitkomt.

Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten hebben 19 nieuwe namen gelost en daar zit voor ieder wat wils tussen: Black Box Revelation, Apocalyptica, The Amity Affliction, Ben Harper, Tom Odell, Het Zesde Metaal, Tamino, Less Than Jake, Sublime With Rome, Slaves, Kapitan Korsakov, Cocaine Piss, La Jungle, Mark Ronson dj-set, Lil Wayne, Coely, Craig David TS5, Lost Frequencies en Zara Larsson.

Stevige line-up

Op 4 augustus komt Black Box Revelation het feest in gang steken. Die mannen hebben geen introductie meer nodig: pure rock ‘n’ roll zonder bassist.

Een dag later komt dé metalgroep zonder gitaren naar de Lokerse Feesten: Apocalyptica. Sinds 1996 brengen de Finnen met hun cello’s covers van Metallica, Sepultura, Slayer, Pantera en Faith No More. Kippenvel verzekerd!

Diezelfde dag krijgen we ook oorverdovende metalcore van Amity Affliction. De band heeft een moderne sound met breakdowns, diepe screams en melodische refreinen. Vorig jaar brachten de Australiërs hun nieuwe This Could Be Heartbreak uit, een emotionele plaat met lyrics over depressie en personal issues.

Pop

Op 8 augustus komen nu ook singer-songwriters Ben Harper en Tom Odell naar Lokeren. Als alles goed gaat, ligt de tweede Tom Odell-plaat Wrong Crowd dan al twee maanden in de winkelrekken. Vorig jaar stond hij op Pukkelpop en Pinkpop.

Diezelfde dag staat ook Nieuwe Lichting-winnaar Tamino op de planken. We kijken al uit naar zijn melancholische Habibi. Ook Wannes Cappelle en zijn Het Zesde Metaal zijn van de partij. Het wordt moeilijk die mannen te ontlopen op de zomerfestivals, ze staan onder andere op Rock Werchter en Cactusfestival.

Scheuren maar!

De metaldag mag dan wel drie dagen eerder zijn, ook voor 9 augustus strikken de Lokerse Feesten scheurende acts.

Met de ska-punkers van Less Than Jake is het altijd feest. Al sinds 1992 brengen de wildebrassen loeihard gitaarlawaai met melodieuze saxofoons en trombones. Ook punkcollega’s Sublime With Rome en Slaves komen naar Lokeren.

Belgisch tuig

En we krijgen die dag ook Belgisch tuig te zien: Cocaine Piss, Kapitan Korsakov en La Jungle. Cocaine Piss is een energieke punkrockgroep uit luik met een dame aan het roer. Hun laatste album The Dancer is een echte knaller met 14 songs in 22 minuten: moshpits verzekerd!

De mannen van Kapitan Korsakov zijn helemaal terug van weggeweest. Hun laatste plaat Physical Violence Is The Least Of My Priorities werd opgenomen door Steve Albini, een legendarische producer die samenwerkte met onder andere de Pixies, Nirvana en PJ Harvey. Zet je schrap voor een hutsepot van noise, aanstekelijke melodietjes en tsunami’s van echo’s en storingen. La Jungle is hun vaste voorprogramma.

Hoog bezoek

Hoog bezoek op 10 augustus: Lil Wayne en Coely veroveren de mainstage. Mark Ronson verzorgt ’s avonds een dj-set.

Meer schoon volk: Lost Frequencies van Felix De Laet op 13 augustus. Hij maakt al mixtapes sinds 2014, maar vorig jaar kwam eindelijk zijn debuutplaat Less is more uit. Of hij nu op de Lokerse Feesten, Rock Werchter of Tomorrowland staat, met Lost Frequencies is het altijd ambiance.

Met Craig David TS5 en Zara Larsson daar nog eens bij, mogen de Lokerse Feesten zich tot één van de belangrijkste festivals van ons land rekenen.

Tickets

De Lokerse Feesten gaan door van 4 tot 13 augustus. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Cactusfestival

wat is een vrijdag zonder nieuwe namen van Cactusfestival? Coely is er weer bij, maar ook Róisín Murphy, Steve Winwood en Local Natives komen naar Brugge.

Róisín Murphy komt op 7 juli. Na Moloko bewees ze dat ze het ook solo kan. Met haar nieuwste plaat Take Her Up To Monto is het weer de excentrieke Róisín Murphy, met haar eigen sound met invloeden van disco, elektronica en pop. Live zal dat weer een kleurrijk gebeuren worden.

Steve Winwood

Net als Coely staat Steve Winwood op 8 juli op de planken. Met een carrière van meer dan vier decennia, mag je Steven Winwood wel zien als een icoon uit de Britse muziekscene. Hij staat bekend voor zijn spel op het hammondorgel dat een herkenbare sound geeft aan zijn muziek. Met invloeden van soul, blues, R&B, jazz en afro muziek is dit de perfecte artiest voor een optreden in het Brugse Minnewaterpark.

Local Natives

En op 9 juli worden we verwend met de dromerige indierock van Local Natives. De band uit Californië wordt vaak vergeleken met Acrade Fire, Fleet Foxes en Vampire Weekend. Het is de ideale muziek om met een pintje achterover op het gras te liggen en te genieten van het (hopelijk) mooie weer en het festival.

Tickets

Cactusfestival gaat door van 7 tot 9 juli. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Gesponsorde artikelen