Left Right
scrollTop top

Hogeschool Vives in Kortrijk in lockdown, iedereen naar huis en lessen opgeschorst; politie zoekt verder naar verdachte man


Politielint
© Shutterstock

Opschudding deze voormiddag in de campus Kortrijk van Hogeschool Vives. Daar was namelijk een verdachte man gesignaleerd waardoor de school even in lockdown ging. Uiteindelijk kon iedereen veilig de gebouwen verlaten en gaat de politie verder met de zoektocht op de campus.

“Op dit moment is campus Kortrijk volledig in lockdown. Er wordt gezocht naar 1 persoon. Blijf binnen. Als je nog niet op de campus bent, blijf thuis. Hou onze socials in de gaten voor nieuws. Stay safe“, deelde Hogeschool Vives iets na 10 uur deze ochtend op Twitter.

Iets later liet politiezone VLAS (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) weten dat alle studenten tot buiten de veiligheidsperimeter rond de campus begeleid werden. Dat verliep al bij bij vlot waardoor een klein uur na het eerste bericht iedereen in veiligheid was. Vives besloot daarop om vandaag meteen alle lessen op de campus in Kortrijk op te schorten.

Identiteit verdachte gekend

Ondertussen gingen de politiediensten op de campus verder met de zoektocht naar de verdachte man. Daarbij kregen ze ook de hulp van de speciale interventieteams van de federale politie. Parket en politie hebben laten weten dat de identiteit van de man gekend is en dat er geen sprake is van enige dreiging. Wat de bedoeling van de man dan precies wel was en waarom hij als verdacht werd gezien, is niet geweten.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…