Hogwarts gaat écht open voor muggles met een officieel Harry Potter-smartphonespel

Hogwarts gaat écht open voor muggles met een officieel Harry Potter-smartphonespel

Voor Kerstmis krijgen we van J.K. Rowling een échte Zweinsteinbrief: een spel voor je smartphone waarmee je écht in het kasteel kan rondlopen en studeren. In Hogwarts: Mystery zal je lessen kunnen volgen, toverdranken kunnen brouwen, en vermoedelijk een mysterie oplossen. Wij kunnen niet meer wachten, maar dat zal toch nodig zijn. 

Goed, de kans is groot dat onze Zweinsteinbrief niet verloren geraakt is in de post, maar dat we gewoon dreuzels zijn. En toch, toch willen wij behoorlijk veel geld geven om ooit echt in het kasteel rond te lopen. Binnenkort kan dat gewoon. Want Warner Brothers luistert eindelijk naar de noodkreten van dreuzelige Harry Potter-fans over de hele wereld en lanceert een smartphonegame.

Hogwarts Mystery

In Harry Potter: Hogwarts Mystery zal je echt naar school kunnen op Zweinstein. Het is een RPG, een Role Playing Game, dus je speelt een student op de magische school. Je zal dus lessen kunnen volgen, een paar buitenschoolse activiteiten kunnen doen en punten krijgen. De titel van het spel doet ons ook denken dat er links en rechts wat geduelleerd zal worden. Of wat is dat mysterie op Zweinstein anders?

Warner Brothers heeft voor het spel zelf een productiehuis opgezet: Portkey games. Het spel moet nog ontwikkeld worden en er is zelfs nog geen artwork. Is het heel verrassend dat we nog geen releasedatum hebben? Wij durven hopen op een kerstcadeautje voor 2018, zeker aangezien het spel nu bekendgemaakt wordt.

2018: het jaar van Harry Potter

In de tussentijd kunnen we ons bezighouden met een Harry Potter-editie vanPokémon Go en de website voor Harry Potter-adepten: Pottermore. Daar kan je alle info over het Potterverse vinden. Oorspronkelijk had Rowling daar overigens ook een spel voor gecreëerd, maar aangezien vele fans het spel op enkele dagen tijd kraakten, werd de website herdacht.

Waar we volgend jaar wél op mogen rekenen is de release van Fantastic Beasts And Where to Find Them: The Crimes of Grindelwald. In die film keren we iets dichter terug naar Zweinstein dan in de eerste. Jude Law speelt er bijvoorbeeld een jonge Dumbledore. Het zou dus best wel een Harry Potter-gevuld jaar kunnen worden, 2018. Laat maar komen!

Gesponsorde artikelen