Homoseksuele leeuwen zorgen voor ophef in Kenia

Homoseksuele leeuwen zorgen voor ophef in Kenia

In Kenia is een serieuze hetze ontstaan nadat een Britse fotograaf twee parende mannetjesleeuwen vastlegde op camera. De Keniaanse autoriteiten zijn namelijk niet gediend met dit koppel en proberen de dieren nu heteroseksueel te maken. 

Britse fotograaf Paul Goldstein heeft een uniek moment vastgelegd in het Keniaanse natuurreservaat Masai Mara. Hij zag er twee mannetjesleeuwen, die eerst gewoon samenhokten, maar nadien ook overgingen tot de seksuele daad. De fotograaf legt uit aan Daily Mail hoe romantisch het eraan toeging.”Wanneer leeuwen paren, duurt het normaal maar enkele seconden, maar deze mannetjesleeuwen paarden voor langer dan een minuut en nadien was de wederzijdse affectie duidelijk te merken. Dit in tegenstelling tot de gewelddadigheid nadat een mannetjesleeuw paart met een leeuwin. Deze mannetjes gingen niet uit elkaar, zoals leeuwen normaal doen na het paren, maar bleven in elkaars nabijheid.” Hoe romantisch het tafereel ook lijkt, de tortelduifjes – of moeten we zeggen ‘tortelleeuwtjes’ – zorgen voor heel wat ophef in hun thuisland Kenia.

“Duivels gedrag”

Ezekiel Mutua, die in Kenia verantwoordelijk is voor censuur in film en tv-programma’s, reageert geschokt op de foto’s en geeft aan Nairobi News ook een aparte reden voor de geaardheid van de leeuwen. “Deze dieren hebben hulp nodig, omdat ze waarschijnlijk beïnvloed zijn door homoseksuele mannen die het park bezochten en zich slecht gedroegen.” Hij gaat nog verder en stelt dat het gedrag van de leeuwen duivels is. “Waar ter wereld heb je ooit gehoord van dergelijke feiten? De duivelse demonen die al langer de mens bejaagden, hebben nu ook het dierenrijk bereikt.”

Mutua wil nu proberen om de dieren te ‘bekeren’. “We moeten deze gestoorde homoseksuele dieren isoleren en hun gedrag bestuderen, want dit is niet normaal. Seks is bij dieren volledig gestuurd door voortplanting. Twee mannetjesleeuwen kunnen zich niet samen voortplanten en vormen zo een bedreiging voor hun eigen ras.”

De Kenya Film Classification Board (KFCB), waarvan Mutua deel uitmaakt, staat bekend om z’n preutse standpunten. Vorig jaar lieten ze nog weten dat streamingdienst Netflix “een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid en morele waarden van het land.” Dit omdat verschillende programma’s naakt, ‘onverantwoord seksueel gedrag’, grof taalgebruik en drugs bevatten.

Celstraf van 14 jaar voor homoseksualiteit

Kenia is een van de vele landen waarin homoseksualiteit nog steeds strikt verboden is. Mannen die seks hebben met andere mannen riskeren er een gevangenisstraf van 14 jaar, als het met wederzijdse instemming gebeurde. Wanneer de daad zonder consent plaatsvond, volgt een gevangenisstraf van 21 jaar. Publieke vertoningen van affectie tussen twee mannen zijn, in de wet omschreven als “walgelijke onfatsoenlijkheid” zijn eveneens strafbaar, met een gevangenisstraf van 5 jaar tot gevolg.

Gesponsorde artikelen