Left Right
scrollTop top

Homoseksuele pinguïns worden fiere ouders van een kuikentje


Homoseksuele pinguïns worden fiere ouders van een kuikentje

In Sea Life Aquarium In Sydney zijn de pinguïns Sphen en Magic de trotse ouders geworden van een kuikentje. Da’s niet zo bijzonder, maar wat het zo speciaal maakt, is dat deze pinguïns twee mannetjes zijn en zo dus het eerste homoseksuele pinguïnkoppel dat in gevangenschap een jong grootbrengt. 

Geweldig babynieuws uit Sea Life Aquarium in Sydney, want daar zijn Sphen en Magic, het populaire homoseksuele pinguïnkoppel, de ouders geworden van een kuikentje. De papa’s broedden het ei zelf uit en zullen nu ook samen voor het kuikentje zorgen.

#Spengic

De mannelijke pinguïns Sphen en Magic, Spengic voor de fans, leerden elkaar kennen in het Sea Life Aquarium in Sydney. De vonk sloeg meteen over en de twee werden onafscheidelijk. Waardoor ze nu klaar zijn voor de volgende stap in hun relatie.

Homoseksualiteit komt wel vaker voor bij pinguïns. In het wild zijn bestaan er heel wat homoseksuele pinguïnkoppels, maar daarover zijn geen precieze cijfers bekend. Over pinguïns in gevangenschap zijn er wel cijfers beschikbaar. Daaruit blijkt dat één op de vijf pinguïns homoseksueel is. In verschillende dierentuinen over de hele wereld zijn er dan ook al homoseksuele pinguïnkoppels te bezichtigen.

Kuiken

Zo dus ook in Sea Life Aquarium in Sydney, waar het pinguïnkoppel Sphen en Magic een van de populairste trekpleisters is. De biologische klok van de twee pinguïns begon te tikken dus wilde het aquarium de ouders in spé testen. Sphen en Magic kregen een dummy ei, en behandelden het alsof het hun eigen ei was. Ze wisselden het broeden af en gingen zorgzaam met het valse ei om. Daardoor kregen Sphen en Magic uiteindelijk een echt ei.

Het ei dat Sphen en Magic kregen, is van een ander – heteroseksueel – pinguïnkoppel dat twee kuikentjes kreeg, maar niet voor beiden kon zorgen. Daarom kregen Sphen en Magic het tweede ei dat ze liefdevol uitbroedden. En met succes, want op 19 oktober werd de kleine pinguïn geboren. Het geslacht van het diertje zal pas binnen twee maanden zichtbaar zijn, dus is het ook nog even wachten op de naam. Maar er is al wel een superschattige foto van ‘baby Spengic’. Sea Life Sydney Aquarium laat weten dat de papa’s hun job als vader geweldig doen en dat ze al helemaal verliefd zijn op hun kuikentje.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452