‘Hondjeshouding’ op zwarte lijst Wikipedia (samen met deze 6)

“Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.” Met deze boodschap wordt op de online encyclopedie uitgelegd waarom de Nederlandstalige pagina ‘Hondjeshouding’ (beter gekend als ‘doggy style’) is “genomineerd voor verwijdering”. Een proces waar blijkbaar een hele procedure achter schuilgaat. 

“Wikipedia heeft het niet voor de hondjeshouding”, aldus Bruno Peeters deze namiddag op Twitter. En inderdaad, op de pagina staat bovenaan te lezen dat de bijzonder interessante informatie over de hondjeshouding is “aangedragen op de beoordelingslijst”. De reden? “De afwezigheid van verifieerbare en betrouwbare bronnen”.

Ondanks dat het artikel pas vrijdag op de zwarte lijst werd geplaatst, zijn er al enkele argumenten tegen de verwijdering. “Toch vrij bekend begrip, ook aanwezig in andere Wiki’s”, meent ene Fred. Maert’n vraagt zich dan weer af of bronnen vereist zijn in de omschrijving van alledaagse termen. “Wel grappig dat je vermoed (sic) dat hier sprake is van origineel onderzoek”, voegt hij toe.

Nieuwsgierig naar welke pagina’s eveneens op de zwarte lijst van Wikipedia zijn beland, gingen we op zoek naar andere slachtoffers. Deze vielen ons alvast het hardst op:

1. Droog orgasme

Wiki-uitleg: een droog orgasme is een orgasme van de man zonder begeleidende zaadlozing.

Reden voor verwijdering: de afwezigheid van verifieerbare en betrouwbare bronnen.

2. Weense oester

Wiki-uitleg: de Weense oester is een seksuele positie, waarbij de vrouw op haar rug ligt met de benen bij haar hoofd en haar voeten ter hoogte van de nek van de man, die zo gemakkelijk kan binnendringen.

Reden voor verwijdering: de afwezigheid van verifieerbare en betrouwbare bronnen.

3. Onvrijwillig celibaat

Wiki-uitleg: onvrijwillig celibaat is de status van een persoon die geen intieme relaties en/of geslachtsgemeenschap heeft gehad om andere redenen dan vrijwillig celibaat of seksuele onthouding.

Reden voor verwijdering: onzin-term uit de stal van Gilmartin en online gemeenschappen voor maagden. 

4. Wat is verschil tussen de vorm van stratovulkaan en schildvulkaan

Wiki-uitleg: bij de stratovulkaan schuift een oceanische plaat onder een continentale plaat door. Hierdoor ontstaat de steile en hoge kegelvormige vulkaan. Een schildvulkaan wordt gevormd door uitbarstingen waarbij lava naar buiten komt.

Reden voor verwijdering: geen, moet gewoon “weg”.

5. Vlaamse verkiezingen 2014/Kandidatenlijst/CD&V

Wiki-uitleg: dit is de kandidatenlijst van CD&V voor de Vlaamse verkiezingen van 2014.

Reden voor verwijdering: een zeer uitgebreide kandidatenlijst voor de komende verkiezingen van wie de meesten nog niet werden bekendgemaakt. Per provincie nog wel. Dat hoort toch niet in een encyclopedie?

6. Randjesfietsen

Wiki-uitleg: randjesfietsen is een seksuele techniek om de intensiteit van het orgasme van de vrouw (en in mindere mate ook dat van de man) te verhogen.

Reden voor verwijdering: de afwezigheid van verifieerbare en betrouwbare bronnen.

Al leidt een nominatie nog niet noodzakelijk tot de definitieve verwijdering van een pagina. Er moet namelijk een hele procedure gevolgd worden:

  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering.
  2. Het verwijdersjabloon wordt op de pagina geplaatst.
  3. Het artikel komt terecht op de beoordelingslijst met toelichting.
  4. Eventueel worden de belangrijkste acteurs op de hoogte gesteld.
  5. Gebruikers krijgen twee weken de tijd om erover te discussiëren of om het artikel te verbeteren.
  6. Een moderator besluit uiteindelijk of het artikel moet verwijderd worden of mag blijven.

En zo zijn we weer enkele Wiki-weetjes rijker…

Meer
Lees meer...