Hou je van reizen? Dan zijn deze jobs ideaal voor jou!

Hou je van reizen? Dan zijn deze jobs ideaal voor jou!

Het is niet omdat je houdt van reizen, dat je de luxe hebt om regelmatig het vliegtuig op te stappen. Maar wat als je voor een job kiest waar die kans groter is? Dit zijn enkele jobs waaruit je kan kiezen als je gek bent van reizen. 

Steward(ess) of piloot

Uiteraard beginnen we met de job waarmee je het vaakst zal reizen: steward(ess) of piloot. Als piloot of steward(ess) krijg je niet enkel de luchthaven te zien, maar moet je soms ook tussen twee vliegmomenten in het buitenland verblijven. Het is zelfs niet zo uitzonderlijk om meerdere dagen vrij te hebben tussen twee vluchten.

Als dat niet genoeg is, krijgen mensen die deze jobs uitoefenen ook nog eens extralegale voordelen en kunnen ze af en toe een leuke korting krijgen om eens goed te relaxen.

Als je houdt van reizen, is zo’n job zalig. Maar je moet wel eerst enkele serieuze tests en opleidingen doorstaan vooraleer je kan starten. Ook moet je onregelmatige werkuren erbij nemen, wat niet voor iedereen goed uitkomt.

Is piloot of steward(ess) toch niets voor jou? No worries! Er zijn nog enkele jobs waarvoor je kan gaan.

Leerkracht Engels

Als je een lerarenopleiding Engels op zak hebt, is een job in het buitenland ideaal voor mensen die veel last hebben van reiskriebels. De job biedt je een mogelijkheid om te reizen en ook jobzekerheid.

Over heel de wereld kan je in contact komen met nieuwe culturen en leerlingen helpen met de wereldtaal. Of het nu in een bedrijf is of op de klassieke schoolbanken, leerkrachten die Engels kunnen geven, zijn overal heel welkom.

Elk schooljaar een ander land én genieten van een welverdiende zomervakantie? Het kan niet beter!

Animator

Wie een extra taal spreekt en graag op verschillende plaatsen komt, kan animator worden. Meestal werk je in het buitenland voor een hotel om kinderen te entertainen als mama en papa even alleen willen zijn.

Het voordeel hier is dat kinderen op tijd gaan slapen, dus dan kan jij ’s avonds een stapje in de wereld zetten.

Websitedesigner

Tegenwoordig kunnen wij de onlinewereld niet meer negeren en maken wij er dagelijks gebruik van. Daarom heeft de wereld heel veel nood aan mensen die websites kunnen maken. Het handige hieraan is dat je de job altijd en overal kan uitvoeren.

Je bent je eigen baas en regelt je eigen timing en werkplaats. Als reisliefhebber lees je dan: in het buitenland werken. Droomjob!

iStock

Archeoloog

Als je echt overal wil komen en gek bent op geschiedenis, kan je ook archeoloog worden. Deze mensen moeten over heel de wereld reizen en informatie vinden.

Soms duurt het wel even vooraleer je echt kan reizen, maar uiteindelijk zal je wel de kans krijgen om te reizen en de avonturier in je boven te halen.

Freelancer

Zelfstandig werken valt heel goed te combineren met werken op reis. Of je nu websites maakt, doet aan copywriting of filmpjes monteert, het kan allemaal op je eigen en vooral ook overal ter wereld.

Er is geen enkele reden om aan je bureau te werken terwijl je dat ook kan doen op een gezellig terrasje in een mooie stad als freelancer.

Diplomaat

Net zoals piloot en archeoloog is deze job niet zomaar te verkrijgen. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is.

Als diplomaat moet je overal netwerken en grote conferenties bijwonen, dus ook in het buitenland. Hiervoor zou je dan vaak moeten reizen en kan je uiteindelijk ook een beetje genieten van de stad waarin je je bevindt.

Hoe cool is het ook niet om als diplomaat ergens naartoe te gaan? Luxereisjes en hotels met klasse zonder een cent te moeten betalen. Ach … je doet het voor de job hé! *knipoog*

iStock

Journalist en/of fotograaf

Als journalist of fotograaf krijg je ook vaak de kans om naar het buitenland te trekken om een artikel of leuke foto’s te nemen. Hierdoor kom je op unieke plaatsen en kan je ook van daaruit werken.

Een beetje schrijven of foto’s nemen op een prachtlocatie klinkt toch geweldig? Misschien toch niet voor iedereen want het is wel een job waarvoor je enkele eigenschappen moet hebben. Je moet stressbestendig zijn en geen angst hebben van deadlines. Maar als dat in je aard ligt, is journalist of fotograaf de job van je leven!

Medewerker klantendienst

Als je denkt dat klantendienst een saaie job is zonder vooruitzichten, dan heb je het duidelijk mis. Heel wat Nederlandstalige bedrijven zoeken mensen die voor ze in het buitenland willen werken op de klantendienst. Een job waar je toch wel op verschillende plaatsen komt.

Geen zin in alleen maar Nederlands spreken? No problemo want er staan ook heel wat Engelstalige vacatures online die Engelstalige medewerkers nodig hebben op de klantendienst.

Nederlandstalige bedrijven zoeken in het buitenland ook niet alleen mensen voor de klantendienst, maar ook voor andere invullingen zoals communicatie, HR en zelfs sales.

Misschien toch tijd voor een nieuwe uitdaging?

iStock

Gesponsorde artikelen