‘House of the Dragon’: Trailer derde aflevering belooft het begin van de oorlog

De oorlog tussen de Targaryens staat in House of the Dragon eindelijk te beginnen na bloedvergieten aan beide kanten. Een nieuwe trailer van de derde aflevering toont hoe daarbij meteen verschillende draken betrokken raken. Bovendien zien we ook een nieuw personage opduiken.

Het tweede seizoen van House of the Dragon begon vorige week waar het vorige eindigde. Nadat we vorig jaar Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) zagen vermoord worden, werd nu wraak genomen op Prince Jaehaerys Targaryen. Beide kampen hebben nu een zoon verloren, waardoor een oorlog onvermijdelijk lijkt.

Oorlog

Nu Ser Criston Cole (Fabien Frankel) bij de Greens de macht heeft gegrepen is er daar niemand meer om Aegon II (Tom Glynn-Carney) tegen te houden. Een moordpoging van Ser Arryk Cargyll (Luke Tittensor) mislukte en zorgde ervoor dat alleen hij, maar ook broer Ser Erryk Cargyll (Elliott Tittensor) stierf. Alleen een grote aanval, kan nu nog de wraak van Aegon uitvoeren.

In de trailer van de derde aflevering zien we dan ook hoe de oorlog stilaan echt zal beginnen. De eerste veldslag zal bekend staan onder de naam Battle of the Burning Mill. Daarin vechten de huizen Blackwood en Bracken tegen elkaar. Deze twee huizen hebben al heel lang een vete en krijgen nu een reden om die uit te vechten. Deze slag zal meteen het beruchte personage Benjicot ‘Bloody Ben’ Blackwood (Kieran Burton) introduceren. Hij zal vechten aan de zijde van Rhaenyra en is zeer bekend bij lezers van de boeken.

Draken

Later zien we ook de draken betrokken worden in de oorlog. Zo trekt Daemon (Matt Smith) op Caraxes naar Harrenhal. Jacaerys Velaryon (Harry Collett) lijkt dan weer klaar om het bevel van zijn moeder te negeren en er erop uit te trekken met Vermax. Iets later zien we ook Baela (Bethany Antonia) vliegen op Moondancer.

Bekijk hier de trailer van de derde aflevering van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon is iedere maandag te zien op HBO Max en Streamz.

Meer
Lees meer...