‘House of the Dragon’: Trailer zesde aflevering introduceert opvallende nieuwkomer

Het tweede seizoen van House of the Dragon nadert zijn ontknoping. Daarbij proberen zowel de Blacks als de Greens de strijd in hun voordeel te beslissen. Dat zorgt volgende aflevering voor een interessante ontwikkeling waarbij Rhaenyra probeert rijders te zoeken om de nog niet-geclaimde draken toe te voegen aan haar strijdmacht.

De eerste zware slag aan Rook’s Rest zorgde aan beide kanten voor belangrijke verliezen. In de vijfde aflevering van het tweede seizoen van House of the Dragon werden dan ook vooral plannen gemaakt voor de rest van de oorlog, zonder rechtstreekse strijd. De conclusie bij de Blacks daarbij is vooral dat het heel moeilijk wordt om de oorlog te winnen zolang de Greens beschikken over de gigantische en meedogenloze Vaghar. Nu zijn rijder Aemond (Ewan Mitchell) aangeduid is als King Regent lijkt dat gevaar zelfs nog groter.

Draken

Rhaenrya (Emma D’Arcy) en haar zoon Jacaerys (Harry Collett) beslissen daarom om op zoek te gaan naar nieuwe rijders. In Dragonpit, vlakbij hen, huizen namelijk nog heel wat sterke draken die nog niet geclaimd zijn. Ze beslissen daarom om te zoeken naar mensen die afstammen van Targaryens en zo mogelijk aanvaard worden door draken.

Dat dat een gevaarlijke onderneming is, blijkt al snel uit de zojuist gedeelde trailer. “Het is nog nooit eerder geprobeerd. Om een ​​draak te claimen, moet je ook bereid zijn te sterven”, horen we Rhaenyra zeggen. Later zien we zowel Silverwing als Vermithor in beeld. Zij zijn twee van de grootste draken uit Westeros en kunnen de Blacks een belangrijk voordeel geven.

Bekijk hier de trailer van de zesde aflevering van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon is iedere maandag te zien op HBO Max en Streamz.

Meer
Lees meer...