Huisdierencollectie van IKEA is binnenkort te koop in België!

Huisdierencollectie van IKEA is binnenkort te koop in België!

LURVIG, de IKEA-collectie voor huisdieren, komt dan toch naar België. De collectie zal vanaf 7 april te vinden zijn in de rekken van de Zweedse meubelwinkel en wij zijn al helemaal verkocht!

Geweldig nieuws voor IKEA-fans die thuis een hond of kat hebben rondlopen, want de huisdierencollectie van de Zweedse meubelgigant komt eindelijk naar ons land! Vanaf 7 april kan je bij IKEA terecht voor de leukste spulletjes voor jouw huisdier. En er valt ook wat te winnen!

LURVIG

De collectie heet LURVIG, wat Zweeds is voor harig, en bestaat uit verschillende hebbedingen voor jouw trouwe viervoeter. Zo zijn er voederbakjes, kussens, borstels en zelfs een IKEA-zetel op honden- en kattenformaat.

Alles is, zoals we van IKEA gewoon zijn, minimalistisch én betaalbaar. De katten- en hondenmeubels passen zo perfect binnen je interieur en zijn in sommige gevallen zelfs een aanvulling op de IKEA-meubels die je al hebt. Zo kan je de krabpaal uit de collectie moeiteloos monteren aan de poot van je IKEA-tafel of -bureau en zijn er kattenhuisjes die ontworpen zijn zodat ze perfect in een KALLAX-kast passen.

IKEA

Voor de dieren, met aandacht voor hun noden

De collectie werd ontworpen door designer Inma Bermudéz, die zelf een enorme dierenliefhebber is. “Ik deel mijn leven met drie honden en miste altijd nog leuke producten voor huisdieren tegen een betaalbare prijs”, vertelt ze. “Als dierenliefhebber ben ik blij en trots dat ik kon meewerken aan dit project. Ik zou het super vinden als het mensen ertoe aanzet om meer qualitytime door te brengen met hun huisdieren.”

IKEA

Voor de LURVIG-collectie werkte ze samen met dierenarts Barbara Schäfer, om zo een collectie te maken die ook beantwoordde aan de noden van de dieren zelf.

Het beste voorbeeld daarvan is het kussen van de collectie. “We sporen de baasjes aan om het op te vullen met een oude trui, een deken of een handdoek. Zo krijgt je huisdier een comfortabel kussen dat ook heel vertrouwd ruikt.”

IKEA

Local influencers

Om de collectie te promoten heeft IKEA beroep gedaan op wat zij omschrijven als local influencers. En dat zijn in dit geval geen mensen, maar dieren. Elk van de acht Belgische IKEA-filialen heeft zo z’n eigen local influencer, die door de fotograaf Vincent Lagrange werden vastgelegd op foto en te zien zullen zijn in de IKEA-winkels.

Maar er is meer. Als jij zelf zo’n fotogenieke viervoeter hebt thuis dan kan je deelnemen aan een wedstrijd om een fotoshoot door Vincent Lagrange te winnen voor jouw huisdier. IKEA FAMILY-leden kunnen deelnemen door zich tussen 7 april en 6 mei in te schrijven op deze website. En misschien heb jij binnenkort dan wel zo’n professioneel portret van jouw huisdier.

Bekijk hier nog eens de stukken uit de collectie:

IKEA

Gesponsorde artikelen