‘Huizenjagers’: Nieuwe week brengt makelaars naar de Leiestreek

Ook in het tiende seizoen van Huizenjagers zijn er meer dan genoeg potentiële kopers en bereidwillige makelaars om hen te helpen. Dat is ook het geval in de Leiestreek in West-Vlaanderen, want daar speelt de zoektocht van deze week zich af.

In het nieuwe seizoen van Huizenjagers zien we opnieuw elke week van maandag tot donderdag drie makelaars aan het werk zien. Elke dag krijgen zij een nieuwe opdracht waarbij een persoon of een gezin op zoek is naar een geschikte woning. Zo zagen we de makelaars in de eerste week onder andere een appartement zoeken voor Lesley-Ann Poppe en trokken we de week erna naar Limburg.

Makelaars

We hebben deze week een opvallend jong makelaarstrio. Dat zij ook hun mannetje kunnen staan, is iets was Maurits maar al te graag bewijst. Hij begon ooit als stagiair bij Bordes in Waregem en dat was geen toeval. Zijn vriendin is namelijk de dochter van de oprichter van Bordes. Amper twee jaar later had Maurits zich al opgewerkt tot medezaakvoerder.

Sarah is dan weer de dochter van de oprichter van het immobiliënbedrijf Immo Concept Maes in Anzegem. Haar ouders waren lange tijd actief in de textielsector, maar maakten tien jaar geleden een opvallende carrièreswitch en die wereld spreekt dus ook dochter Sarah aan.

Ook Julie is amper 25 jaar, maar toch heeft ze al drie jaar ervaring in het vak. Al heel haar carrière werkt ze bij Yvimat in Zwevegem. Naast het aanbieden van huizen, verzorgt ze daar ook de fotografie van de panden die verhuurd worden.

Kopers

De nieuwe week start met potentiële kopers Sam en Charline, en hun tweeling Celeste en Celestine. Zij hebben meteen heel wat eisen voor de makelaars, want het jonge koppel wil niet enkel een woning, maar ook een kantoorruimte van minstens 100m². Daarnaast dromen ze ook van een zwembad in de tuin, en dat alles voor een budget van 480.000 euro.

Ook op de tweede dag maken we kennis met een jong koppel: Alex en Bo. Zij zoeken een eerste woning en dat mag zowel een oude woning zijn met werk aan of een afwerkte woning. Wel zouden ze graag een tuin hebben voor hun toekomstige hond. Hun budget is 285.000 euro.

Alleenstaande papa Pascal heeft voor zijn zoektocht zijn beste vriend en aannemer Andy meegepakt. Hij is dan ook moeilijk te been na een motorongeval en zoekt dus een woning die aan zijn medische wensen voldoet: rolstoelvriendelijk en zonder trappen. Daarvoor heeft hij 220.000 euro over.

Tot slot hebben we ook nog Matthias en Ruth die een woning “met veel karakter” zoeken. Daarnaast willen ze aan de ene kant rust, maar aan de andere kant wel enkele horecazaken dichtbij. Verder ook belangrijk: een badkamer met bad en een wijnkelder. Het beschikbare budget daarvoor is 550.000 euro.

Huizenjagers is iedere maandag tot en met donderdag te bekijken op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...