Huwelijksgast on a budget

Geschreven met branded content van de Bijenkorf.

It’s bridal season! En wat voor één… Na twee jaar stilte in onze trouwagenda, is het nu het ene huwelijksfeest na het andere. Met of zonder thema, on a budget, over budget, in het binnen- of buitenland. Niks is te gek. Als gast moet je dan ook duizend verschillende outfits uit je mouw toveren. Origineel voor de dag komen, zonder in je vingers te snijden? Dat doe je zo!

Oost west thuis best

Kijk eerst wat je in huis hebt! Je kledingkast puilt ongetwijfeld uit. Moet je dan echt nog iets nieuw kopen? Haal de basisstukken uit je garderobe en kijk of daar eventuele klassiekers tussen zitten. Misschien vind je wel een jurk of blouse terug die je nog nooit droeg. Of wie weet zit die ene leuke broek plots wel weer goed! Hangt er echt niks bruikbaars in de kast? Snuister dan eens bij je zus, broer of vrienden. Doe elkaar een plezier en ruilen die handel!

Het zit in de details

Je tikte een leuke effen jurk of een hemd met stijlvolle pantalon op de kop, maar het mag wel iets unieker zijn voor jou? Steek er dan een leuk detail in. Draag opvallende schoenen, grote oorbellen, een statement halssnoer… Onder een blazer kan je bijvoorbeeld een glimpse van je sexy lingerie laten zien. Of denk aan felgekleurde make-up. De grens met een foute outfit is hier natuurlijk vaag. Houd het daarom bij één opvallend detail. Een stijlvolle eyecather. 

Voor de crea Bea’s

Creatievelingen onder ons kunnen ook gewoon hun eigen kleding pimpen of creëren. Voor een appel en een ei tover je een witte bloes om tot hemd met prachtig geborduurde details als fijne bloemen of een gouden patroon op de kraag. Met een mooie stof en een handig paar handen, stel je gewoon je eigen droomjurk samen. Daar heb je wel de nodige skills voor nodig. Naald en draad zijn op eigen risico!

Uniek tweedehands

Thrift shopping is sinds Macklemore’s gelijknamige hit niet meer uit het modelandschap weg te denken. Wie graag shopt zonder veel uit te geven, doet een duit in het zakje bij tweedehandswinkels. Sterren als Billie Eilish en Bella Hadid dragen ook vaak preloved items. Second hand is hot! Waar kan je terecht? Bij de kringwinkel in jouw buurt vind je zeker een collectie tweedehandskledij. Grote steden hebben tegenwoordig een ruimer aanbod aan tweedehandswinkels. En heel wat grote modehuizen bieden ook gewoon online second hand finds aan. Maak er een dagtripje van en ga op zoek naar de beste deals! Wie weet kom je wel met een prachtige Prada jurk of vintage Gucci schoenen naar huis.  

Meer
Lees meer...