Ikea geeft korting aan zwangere vrouwen, maar de manier waarop is vrij degoutant

Ikea geeft korting aan zwangere vrouwen, maar de manier waarop is vrij degoutant

Het Zweeds reclamebureau Akestam Holst heeft een nieuwe Ikea-campagne gelanceerd, die op z’n minst weird en een beetje vies te noemen is. Door te plassen op een strookje papier onderaan de reclamefolder kom je te weten hoeveel korting je krijgt op het babybedje dat staat afgebeeld. Wie zwanger is, betaalt dus minder.

Voor de plastest in de Ikea-folder wordt technologie gebruikt die vergelijkbaar is met de zwangerschapstests, die je bij de apotheker koopt. “We hebben de test inderdaad gebruikt als startpunt voor deze advertentie”, zegt Akestam Holst aan het Amerikaanse tijdschrift Adweek.

Wie zwanger is, krijgt korting

“Als in de urine van de vrouw het zwangerschapshormoon HCG zit, krijg je een kleurverandering. En verschijnt de nieuwe, te betalen prijs. Dat hebben we ook hier toegepast, op een gedrukt stukje papier. We hebben wel even moeten zoeken naar de juist materialen.”

De advertentie is ook al verschenen in het Zweedse tijdschrift Amelia, één van de populairste vrouwenmagazines van Scandinavië. Als je niet zwanger bent, kan je natuurlijk nog altijd cheaten door hulp te vragen aan een zwangere vriendin of kennis …

Veel succes ermee!

Gesponsorde artikelen