IKEA wil ons weer jong doen voelen met meubel- en modecollectie geïnspireerd door de skatescene

IKEA wil ons weer jong doen voelen met meubel- en modecollectie geïnspireerd door de skatescene

Ook zo’n angst om ouder te worden? Teruggrijpen naar dingen die je hip en cool maakten in je jeugd is dé remedie. IKEA helpt een handje met een nieuwe collectie SPÄNST met skateboards, hoodies en meubilair met meer dan een knipoog naar ‘de streets’.

De nieuwe IKEA-collectie SPÄNST is van de hand van de bekende modedesigner Chris Stamp uit Los Angeles en freelance designer Maja Ganszyniec.

Wat heeft SPÄNST te bieden? Een skateboard, een jasje dat al kunst op zich is, schoenen die er beter uit zien naarmate ze verslijten, een rek van skateboards, doorzichtige opbergdozen voor schoenen, een basketring en meer.

Inspiratie uit skatescene en “moderne jeugdcultuur”

“Mode en meubilair zijn verschillende branches, maar het creatieve proces is gelijkaardig”, zegt Stamp in het nieuwsbericht van IKEA. “Met deze collectie heb ik geleerd dat het het waard is om grenzen te verleggen.”

“Ik ben opgegroeid met surfen en skaten. Hier in Zuid-Californië is skaten meer dan alleen transport. Het is een cultuur.” Stamp haalt z’n inspiratie naar eigen zeggen bij de skatescene en “de moderne jeugdcultuur”. Dat is dan ook de reden waarom SPÄNST ook hoodies, T-shirts en petjes aanbiedt.

Perfect voor Instagram

Geef toe: geen studentenkot of Instagramaccount zou compleet zijn zonder een monochromatische basketbalring of een oncomfortabel hoog bureau dat moet doorgaan voor een dj-tafel van normale hoogte. En natuurlijk ziet het er allemaal nog mooier uit op Instagram!

De SPÄNST-collectie is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 1 mei.

Gesponsorde artikelen