Inkt gemaakt uit rokerslongen, heb jij na deze beelden nog zin in een sigaret?

Antirookcampagnes komen in alle vormen en soorten, maar misschien is dit Thaise project wel echt effectief. Wetenschappers van de universiteit van Chulalongkorn hebben inkt gemaakt uit de longen van iemand die vijftig jaar lang rookte. Het pikzwarte goedje wordt nu verdeeld op openbare plaatsen, om mensen bewust te maken van wat sigaretten doen met je longen.

Het initiatief komt van een Thaise gezondheidsorganisatie in samenwerking met de universiteit van Chulalongkorn, en wil de rokende bevolking inspireren om te stoppen met de sigaret. Het filmpje zegt dat negentig procent van de rokende Thai er wel mee wil stoppen, maar dat ze meestal de kans niet krijgen omdat ze hun lichaam hen te laat waarschuwt.

De wetenschappers maakten de inkt uit de gedoneerde longen van een man die vijftig jaar lang iedere dag gerookt heeft. Nu wordt de inkt in mooie flesjes uitgedeeld op publieke plaatsen, vooral aan rokers of mensen die misschien nog zullen starten met roken. Zo kan iedereen de gevolgen van roken echt zien. Wat met de inkt geschreven wordt, zijn volgens de campagne “boodschappen van je longen”.

https://vimeo.com/126220314
Bron: The Daily Dot
Meer
Lees meer...