‘Inside Out 2’ is nu de meest succesvolle Pixarfilm ooit

Inside Out 2 blijft scoren in de filmzalen. De film heeft ondertussen al 1,25 miljard dollar opgehaald, waarmee het Incredibles 2 inhaalt en de meest succesvolle Pixarfilm aller tijden wordt. Amper drie animatiefilms doen beter.

In 2015 maakten we kennis met Riley en haar emoties in Inside Out en nu is ze na 9 jaar terug voor de sequel. Inside Out 2 was al meteen een succes met het beste openingsweekend voor een animatiefilm ooit en nu is het ook de meest succesvolle film van Pixar ooit.

Inside Out 2

In de film volgen we opnieuw Riley, die net haar 13de verjaardag vierde. Joy, Sadness, Fear, Anger en Disgust controleren nog steeds haar leven en hebben allerlei manieren bedacht om constructief samen te werken. Maar alles verandert wanneer het “puberteitsalarm” weerklinkt.

Dat alarm gaat gepaard met vier nieuwe emoties. Envy, Embarrassment, Ennui en Anxiety. Het viertal zorgt voor problemen met de bestaande emoties die nu opnieuw moeten proberen om de harmonie te herstellen.

1,25 miljard dollar

Ondertussen heeft de sequel van Inside Out 1,25 miljard dollar (1,15 miljard euro) opgehaald aan de box office. Daarmee steekt de film Incredibles 2 voorbij en wordt het de meest succesvolle Pixarfilm aller tijden. Er zijn wel nog steeds vier animatiefilms die meer geld opbrachten. Het gaat om Frozen II (1,45 miljard dollar), The Super Mario Bros. Movie (1,36 miljard dollar) en Frozen (1,29 miljard dollar).

De films van Frozen werden gemaakt door Disney en de The Super Mario Bros. Movie is van de hand van Illumination en Universal. Inside Out 2 speelt nog steeds in de zalen, dus de kans is groot dat de film nog een of meerdere plekjes zal stijgen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Meer
Lees meer...