Instagram blijft zijn ‘stories’ uitbreiden: deze keer met de ‘emoji slider’

Instagram blijft zijn ‘stories’ uitbreiden: deze keer met de ‘emoji slider’

Wie de nieuwste update van Instagram al heeft, zal zien dat er, alweer, een nieuwe sticker is. Deze keer is het de ‘emoji slider’ die onze Instagram Stories leuker maakt. Het is niet alleen een nieuwe manier om interactie te hebben met je volgers, maar nog een stap van Instagram om meer te gaan verschillen van Snapchat. 

Instagram Stories zijn heel populair en bij het sociale mediaplatform hebben ze duidelijk niet stilgezeten, want ze hebben onze stories net weer wat leuker gemaakt. In de nieuwste update zit er, alweer, een nieuwe sticker. De ‘emoji slider’ is een soort van nieuwe versie van de ‘poll’-sticker, maar dan veel leuker.

Hoe werkt het?

Bij de ‘poll’ stel je een vraag en geef je je volgers twee mogelijke antwoorden. Bij de ‘emoji slider’ stel je een vraag en kunnen je volgers de emoji over de balk sliden en je laten weten wat zij denken. Je kan bijvoorbeeld vragen hoe pikant zij hun eten willen. En het leukste aan deze nieuwe sticker is dat je zelf de emoji, die op de balk staat, kan kiezen.

Instagram vs Snapchat

Toen Instagram begon met verhalen was het bijna een exacte kopie van Snapchat, met een locatiefilter en selfiefilters. Maar al snel had Instagram veel meer succes dan Snapchat. Bij Instagram zijn ze bezig om zich steeds meer te differentiëren van Snapchat door nieuwe en originele functies te ontwikkelen.

Zo heb je al verschillende mogelijkheden, zoals de ‘superzoom’, ‘timelapse’ of de ‘live-video’, om je verhaal leuker te maken. Maar Instagram heeft ook easy-to-use features zoals de verschillende stickers en de mogelijkheid om een GIF toe te voegen.

Gesponsorde artikelen