Instagram krijgt waarschijnlijk deze nieuwe functies

Instagram krijgt waarschijnlijk deze nieuwe functies

Instagram plant nieuwe  updates om zo de gebruikers te blijven verrassen. Enkele nieuwe functies worden binnenkort gelanceerd, zoals een mute-knop of het taggen van je Facebookvrienden. Een streep door de rekening van Snapchat? We zullen zien. 

Op sociale media worden natuurlijk de hele tijd nieuwe stukken klaargezet, maar Instagram bereidt een ware revolutie voor, als we Jane Wong mogen geloven. Zij dook in de code van de app om te zien welke functies er binnenkort getest zullen worden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die updates sowieso gebruiksklaar zullen raken, maar dat ze in de code geschreven worden, wil wel zeggen dat de marktonderzoeken al gebeurd zijn. Instagram liet al aan The Verge weten dat ze momenteel niets te zeggen hebben over dat onderwerp. Van sommige ideeën lijkt het logisch én leuk dat ze binnenkort op Instagram komen.

1. Reacties op stories

Zoals op Facebook (Instagram zit onder dezelfde paraplu) zou je binnenkort ook moeten kunnen reageren op Instagram-stories. Met een emoji, niet met een stukje tekst, zoals nu wel al het geval is.

2. Binnenkort een ‘mute’-knop?

Heb je het gehad met trollen? Ga je volledig door het lint als Instagram nog één keer een vriend of ster voorstelt waar je echt niets mee te maken wil hebben? Dat zou binnenkort niet meer mogen gebeuren, met een mute-knop die momenteel in de testfase zit.

3. Je Facebookvrienden taggen?

We hebben allemaal die ene maat die geen Instagram wil omdat ie er geen tijd voor heeft, of omdat het ‘m niet interesseert of omdat hij andere mensen geen zicht op z’n leven wil geven. Maar als die mensen wél op Facebook zitten, zal je ze waarschijnlijk kunnen taggen op Instagram. Ze krijgen dan ook meteen een mailtje daarover, met de vraag om de tag even te checken. Tenzij het natuurlijk die ene maat is die ook niet op Facebook zit.

4. Slow motion in je stories?

Je hoort ons geen kwaad woord zeggen over Boomerang, maar het is misschien toch een béétje vermoeiend voor je ogen. Als jij ook fan bent van de slow motion-functie op Snapchat, dan ga je blij zijn: ook dat wordt momenteel getest.

5. Een kalender voor je stories

Als je het bos door de bomen niet meer ziet, zeker als het over je stories gaat, dan is er ook goed nieuws. Instagram zal namelijk een soort kalender of archief opstellen, waarmee je je stories kan terugvinden. Handig!

6. Videogesprekken?

Na Facebook en WhatsApp lijkt ook Instagram zich klaar te maken voor videocalls. Dat zou een verrassing zijn: Instagram is niet bepaald het medium voor telefoongesprekken. Maar waarom niet, uiteindelijk kan Facebook het ook.

Gesponsorde artikelen