Internationale carrière in zicht? Matteo Simoni valt in prijzen op Berlijns filmfestival

Internationale carrière in zicht? Matteo Simoni valt in prijzen op Berlijns filmfestival

De acteur Matteo Simoni valt in de prijzen op Berlinale, een Duits filmfestival. Net als negen andere acteurs en actrices ontving hij in Berlijn de titel van ‘Shooting Star’. Hij wordt voorgesteld als het aanstormende talent uit de Europese filmindustrie.

Matteo Simoni klinkt opvallend Italiaans voor een Belg”, zei de moderator in Berlijn. Het antwoord van Simoni: “Mijn grootvader was Italiaans mijnwerker maar na een ongeval is hij een ijsjeszaak begonnen. Zo leerde hij mijn Belgische grootmoeder kennen. Daaruit is mijn vader geboren die vervolgens mijn moeder leerde kennen en dat heeft mij op de wereld gebracht. Ik ben dus minder dan een vierde Italiaan. Zij is een echte.” Na die woorden wees hij naar de Italiaanse actrice Matilda De Angelis.

38 Europese landen mochten voor het festival hun favoriet naar voor schuiven. Matteo Simoni werd gekozen bij de top tien van meest beloftevolle acteurs van Europa naar aanleiding van zijn rol in Patser, de nieuwe film van Adil El Arbi en Billal Fallah. In het buitenland werd de film omgedoopt tot Gangsta. “Hij zit vol leven en is in staat om zich het schijnbaar onmogelijke meester te maken”, klinkt het juryrapport. “Hij toont zowel zwarte humor als de dramatische kant van Patser met lef en overtuiging kan brengen.”

Gesponsorde artikelen